Unieke kans: McLaren Senna te koop!

Unieke kans: McLaren Senna te koop!

Iemand probeert duidelijk een financiële klapper te maken.

McLaren was heel erg selectief in het toekennen van de zogenoemde ‘build slots’ voor de McLaren Senna. Dit om te voorkomen dat praktisch nieuwe auto’s direct met een flinke winst worden doorverkocht aan geïnteresseerden die niet waren geselecteerd. Toch heeft dat de eigenaar van dit zwarte exemplaar er niet van weerhouden om de auto direct na ontvangst aan te bieden bij Romans International.

Deze specifieke Senna is afgewerkt in een kleur die de naam Fire Black Elite draagt. De auto heeft slechts 11 kilometer afgelegd sinds ‘ie werd afgeleverd en te koop werd gezet. McLaren bouwt slechts 500 exemplaren van de Senna, en hoewel ‘ie misschien niet zo krachtig is als de Mclaren P1, is de Senna meer gericht op circuitgebruik dan welke road-legal McLaren dan ook.

De aandrijving van de Senna is grotendeels dezelfde 4,0-liter twinturbo V8 als in de 720S, maar nu met 790 pk en 800 nm koppel in een auto die net geen 1.200 kg weegt. Dit is McLaren’s lichtste straatauto sinds de legendarische F1 (1.125 kg). De laatste tijd draait alles natuurlijk om hybride aandrijving, maar McLaren heeft daar bij de ontwikkeling van deze auto lak aan gehad, geen batterijen of andere hybride technieken. Dankzij het vermogen en koppel bereikt de Senna de 100 km/h in slechts 2,8 seconden en de 200 km/h wordt bereikt na 6,8 seconden.

Een prijs voor deze ‘occasion’ wordt niet vermeld, maar reken maar op een bedrag van +1 miljoen euro.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.