Unieke G63 AMG Star Trooper Pickup te koop!

Unieke G63 AMG Star Trooper Pickup te koop!

De G63 AMG is een zeer gewilde auto onder tuners en de auto blijft iedere keer terugkomen in een nieuw jasje. Dit keer is het de beurt aan Mansory.

De Mercedes-Benz G63 AMG Star Trooper Pickup werd begin dit jaar door Mansory onthuld en heeft veel weg van de BRABUS 800 Adventure XLP. Dat is eveneens een G63 AMG die met 50 cm werd verlengd en werd voorzien van een pickup laadbak. Mansory neemt hetzelfde recept en kwam dus met de Star Trooper Pickup Edition. De auto is verder vrijwel identiek aan de ‘normale’ G63 Start Trooper van de tuner en deze updates omvatten onder andere de grijze camouflage, de 24-inch velgen, de rode LED’s en uiteraard de onderdelen van carbon fiber.

Onder de kap weet Mansory net iets meer voor elkaar te krijgen dan BRABUS, en dat betekent een vermogen van 850 pk en een monsterlijk koppel van 1000 Nm. Uiteraard afkomstig van de welbekende 4,0-liter V8 met dubbele turbo. Hoewel BRABUS schat dat de 800 Adventure XLP de 100 km/h in slechts 4,8 seconden kan bereiken, denkt Mansory de Star Trooper Pickup Edition in 3,5 seconden naar de 100 km/h te lanceren.

Blijkbaar zijn er echt mensen in deze wereld die daadwerkelijk zo’n pickup bestellen. Echter staat de eerste ook alweer te koop. Hollmann International heeft een exemplaar staan met een volledig Philipp Plein interieur en met slechts 45 kilometer op de teller. De prijs? €690.200,-!

Mercedes G63 AMG Star Trooper Pickup

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.