Unieke Donkervoort D8 GTO- RS 1/40 te koop bij VD AKKER!

Unieke Donkervoort D8 GTO- RS 1/40 te koop bij VD AKKER!

VD Akker is een van de grootst exclusieve autobedrijven in Nederland. Met de nieuwe aanwinst die sinds kort op de website staat, bewijzen ze dit maar weer even!

Nederland heeft geen rijke autohistorie. Als je een Nederlandse auto moet noemen denk je al gauw aan een DAF.
Echter zijn er twee exclusieve Nederlandse sportwagen bouwers; Spyker en Donkervoort. Over het laatste van de twee genoemde merken willen we het graag hebben. Een Donkervoort!

Mocht je Donkervoort niet kennen, we zullen het merk even uitleggen. Donkervoort is een Nederlandse sportwagenfabrikant gevestigd in Lelystad. Sinds 1978 is Donkervoort actief en bouwt sinds jaar en dag alle sportwagens met de hand, wat een uniek resultaat oplevert. Donkervoorts worden veelal geleverd zonder moderne technologieën als stuurbekrachtiging en ESP. Dit om een zo puur mogelijke manier van rijden te creëren.

Op dit moment wordt er door Donkervoort maar één model geleverd, namelijk de D8. De Donkervoort D8 is voorzien van een inline 5 cilinder, een Audi motor. De motor levert een vermogen van 340pk in een “standaard” versie. Deze Donkervoort D8 GTO-RS is voorzien van 380pk! Wellicht weinig vermogen voor een sportwagen zul je denken. Echter worden de auto’s grotendeels van Carbon Fiber gemaakt waardoor het totaal gewicht rond de 700kg uitkomt! Wat neerkomt op een gewicht, pk verhouding van 1.84pk per kilo!

De lichtgewicht sportwagen sjeest van 0 naar 100 kilometer per uur in 2,7 seconden. De topsnelheid van deze Donkervoort loopt tot maar liefst 280 kilometer per uur. De unieke uitstraling zorgt voor veel nakijkende mensen en biedt een unieke ervaring kwa rijgedrag en emotie.

Mocht je interesse hebben in zo’n gave en unieke auto, dan mag je een flinke portemonnee open trekken. Bij VD Akker staat er namelijk een te koop voor €209.905,- te koop. Je kan de auto zelf bekijken op de site van VD Akker.
Dat kan je doen hier te klikken. Wij genieten ondertussen van de prachtige foto’s.

Thomas Heule