Uniek Bugatti trio gespot in Nijkerk!

Uniek Bugatti trio gespot in Nijkerk!
Gespot door Nieck Stalman

Eerder deze week doken er al enkele foto’s op van een opvallende Bugatti Chiron Pur Sport in de showroom van de Bugatti importeur in Leusden. Niet veel later werd de hypercar ook op straat gespot en inmiddels is het Franse monster in gezelschap van nog meer Bugatti-geweld.

Op Landgoed de Salentein in Nijkerk werd het opvallende Bugatti trio gespot, en gelukkig voor ons waren daar een aantal oplettende autospotters bij aanwezig. Landgoed de Salentein is sinds 1980 in het bezit van de familie Pon, vandaar dat hier wel vaker diverse merken van de importeur te vinden zijn. Het luxe landgoed past natuurlijk perfect bij een merk zoals Bugatti, niet gek dus dat hier vanmiddag bij elkaar werd gekomen. De auto’s zijn vermoedelijk in het land om potentiële kopers te laten proeven aan de modellen.

Zoals gezegd gaat het hier om een Bugatti Chiron Pur Sport – in het geel – welke onder andere beschikt over een steviger chassis en een versnellingsbak met een kortere overbrengingsverhouding, terwijl het toerental nu maximaal 6900 tpm (+200 tpm) bedraagt en de nieuwe Michelin Sport Cup 2R-banden bieden 10% meer grip. Hij is ook 50 kilogram lichter dan een ‘gewone’ Chiron, om nog maar te zwijgen over de aerodynamische aanpassingen. Bugatti gaat slechts 60 1500 pk sterke Chiron Pur Sport modellen bouwen die ieder zo’n €3,2 miljoen moeten kosten. Exclusief de nodige belastingen natuurlijk.

Het witte exemplaar betreft een Bugatti Chiron Sport, een Chiron met de focus op wegligging. De versnellingsbak is aangepast, de vering, het stuurgedrag, en de aerodynamische onderdelen zijn zo aangepast dat het rijgedrag een stuk strakker wordt. Ook is er in totaal 18 kilo aan gewicht vanaf geschaafd en heeft ie een compleet herziene ophanging.

De derde Bugatti heeft zich helaas niet op de openbare weg begeven en betreft een (als we het goed zien) Bugatti Chiron Sport “Les Légendes du Ciel”, een eerbetoon aan de luchtvaart. De auto wordt in een beperkte oplage van 20 stuks gebouwd.

Foto’s door @carspotlaren en @niels_carspotting

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.