Uitkijken op de snelweg: het regent boetes voor 1 km/u te hard

Uitkijken op de snelweg: het regent boetes voor 1 km/u te hard

Het is geen vervroegde 1 april grap, helaas. 70000 Nederlanders kregen vorig jaar een boete voor een overschrijding van 1 kilometer per uur te hard.

Regelmatig wordt er geflitst langs de snelwegen, en meestal zit er wel een correctie op bij het meten van de snelheid, maar op snelwegen waar je 130 kilometer per uur mag wordt met een correctie gewerkt van slechts 1 kilometer per uur. Flink streng dus. Gelukkig is de boete niet zo hoog, alleen is het een apart idee als je bedenkt dat bijna de helft van de kosten voor de administratie zijn. 11 euro voor de overtreding en natuurlijk de 9 euro administratiekosten. Volgens het AD is er sinds 2012 voor 12 miljoen euro aan dit soort boetes binnengehaald, waarbij de snelheid met slechts 1, 2 of 3 kilometer per uur werd overschreden. Hieronder een leuke visualisatie van alle miniboetes sinds 2012.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.