Uitgelekt: Lamborghini Huracán STO!

Uitgelekt: Lamborghini Huracán STO!

De extreme Lamborghini Huracán STO zal morgen pas zijn officiele debuut beleven en toch kijken we hier al naar het nieuwe paradepaardje.

Merk op dat de foto, die nu overal op social media staat, afkomstig lijkt te zijn van Lamborghini Unica, de app die alleen op uitnodiging is bedoeld voor eigenaren. Zelfs zonder het gedurfde kleurenschema, waarbij het grootste deel van de auto in blauw is gekleed, terwijl de verschillende aerodynamische accenten zijn afgewerkt in oranje en zwart.

Daarover gesproken, de onderste front splitter lijkt actieve aerodynamica te hebben, een van de weinige kenmerken die de EVO niet heeft geërfd van de Performante, waarbij de laatste min of meer wordt vervangen door de STO. Oh ja, die superscherpe meerspaaks wielen zijn center lock exemplaren, die hun oorsprong vinden in de autosport. De afkorting in de naam van deze nieuwkomer staat immers voor Super Trofeo Omologato, aangezien dit de straatversie is van de Super Trofeo Evo.

De technische kant van de machine blijft een mysterie. Natuurlijk zal een V10 met 6xx pk de krachtbron vormen, maar de nieuwe STO zou de AWD-opstelling van de Huracán EVO kunnen overslaan, er direct voor een RWD-opstelling kunnen gaan.

Morgen weten we meer!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.