Uitgebrande Ferrari F40 toe aan opknapbeurt!

Uitgebrande Ferrari F40 toe aan opknapbeurt!

Iedere dag komen er duizenden foto’s en filmpjes voorbij op social media, maar slechts een paar blijven in je geheugen hangen. Ken je bovenstaande video nog? De half uitgebrande Ferrari F40 is inmiddels toe aan een opknapbeurt.

Toen de eerste foto’s en video’s van het tragische voorval online kwamen stond het hart van menig autoliefhebber even stil. Opvallend detail; het vond plaats op 18 februari, de verjaardag van Enzo Ferrari. Fast forward naar deze week, toen er een reeks foto’s online verschenen met de afgebrande F40 in een garage. Bij de afbeeldingen, die afgelopen maandag 8 juni werden gepost op de Ferrari Owners Club NL Facebook-pagina, worden credits gegeven aan ene Luimex. Een snelle zoekopdracht binnen Facebook suggereert dat de foto’s afkomstig zijn van Luimex International GmbH, een exotische autodealer in Duitsland. Echter kunnen we hier de Ferrari F40 niet (meer) terugvinden en kunnen we op de achtergrond van de foto’s zien dat de F40 zich bij Monaco Motors bevindt, met onder andere nog een F40.

Zoals te zien is op de afbeeldingen, is de schade enorm, en hebben de vlammen zelfs een deel van de A-stijlen aangetast. Toch is het meer dan de moeite waard om de Ferrari F40 weer op te knappen. Het is een iconische auto, waarvan er 1315 zijn gemaakt. De gemiddelde prijs van een Ferrari F40 ligt momenteel op €1,3 miljoen.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.