Übergeil! Render toont zalige BMW M6 Gran Turismo

Übergeil! Render toont zalige BMW M6 Gran Turismo

BMW M6 Gran Turismo

Ook in het wondere wereldje van Photoshoppers werd de nieuwe 6 Serie GT niet overzien.

Qua looks was de 5 ——nu de 6—— Serie GT nooit moeders mooiste. Gelukkig kunnen we nog altijd op het internet rekenen om er het een en ander aan te veranderen, zodat juist die minder fraaie wagens iets prettiger op de netvlies komen te liggen. En de Gran Turismo is nog geen week uit, of er is al iemand mee aan de slag gegaan. Niet zomaar iemand, want het is precies de hier veelvuldig besproken photoshopper X-Tomi Design die zijn visuele bijdrage geeft aan de nog te onthullen M6 Gran Turismo.

Aangezien het hier slechts om een render gaat, kunnen we slechts speculeren over het eventuele vermogen dat de M6 GT zal gaan produceren. Het spreekt echter voor zich dat het niets in de omgeving ligt van de vanaf November bij de dealer te halen Gran Turismo. BMW brengt in eerste instantie drie modellen op de markt, die respectievelijk goed zijn voor 258, 265 en 340 pk. De tweede hiervan is overigens een dieseltje, en daarbij een van de twee wagens die verkrijgbaar is met het buitengewoon functionele xDrive-systeem; de andere is de 340 pk sterke benzineslurper. Wat betreft vermogen van de mogelijke M6 GT zetten wij in op een behoorlijke, maar niet geheel onrealistische output die tussen de 400 & 500 pk ligt.

De ontwerper laat in zijn render, in tegenstelling tot onze speculatie over het vermogen, weinig aan de verbeelding over. Tomi gaat zelfs zo ver dat een van de meest comfortabele BMW’s op de markt qua sportiviteit op het niveau zit van familieleden als de M3 en M5. Het zijn dan ook deze wagens waar de bodykit stukken beter op lijkt te passen. Toch vinden wij dit absoluut geen misfit.

Of er überhaupt een M-versie van de 6 Serie Gran Turismo gaat komen, is echter weer een heel ander verhaal. Mochten ze in München dergelijke ideeën krijgen, kunnen ze in ieder geval op onze steun rekenen.

BMW 6 Serie Gran Turismo

BMW 6 Serie Gran Turismo

BMW 6 Serie Gran Turismo

BMW 6 Serie Gran Turismo

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.