Twin Turbo Ford GT: Wanneer een ‘normale’ GT nog niet opvallend genoeg is

Twin Turbo Ford GT: Wanneer een ‘normale’ GT nog niet opvallend genoeg is

Een Ford GT is met zijn 550 pk al geen kleine jongen. Wanneer je het gaspedaal in durft te trappen, katapulteren de achterwielen je in minder dan 4 seconden naar de 100 kilometer per uur.

‘Dat is me niet spannend genoeg’ moet deze eigenaar gedacht hebben. Zijn oplossing? Een dubbele turbo die er voor zorgt dat er na wat finetuning 1422 pk losgelaten wordt op de achteras, veertienhonderdtweeëntwintig peekaa. Om het even in verhouding te zetten, dat is bijna net zoveel als de Bugatti Chiron en 2,5 keer het vermogen van de nieuwe Porsche 911 Turbo S!

Nu komt het meest verbazingwekkende; de eigenaar is ermee vanuit Stockholm naar de Nürburgring komen rijden. In de regen notabene! Om te kijken of de auto de 430 kilometer per uur kon halen. Maar helaas is hem dat niet gelukt, zijn eigen woorden waren: ‘To drive this car in this weather conditions is pure suicide’.

En dat geloof ik maar al te graag! Af-fabriek vind ik deze Ford GT al een sublieme auto, maar dit slaat echt alles… Dit moet wel een van de, zo niet dé, meest extreme Ford GT zijn die op de openbare weg rondrijdt. Het filmpje is het bewijs, watch till the end!

Foto’s via ROW1 Photography

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.