Twin Turbo Ferrari F12 levert 1.500 pk!!

Twin Turbo Ferrari F12 levert 1.500 pk!!

De droom van “elke” autoliefhebber is toch wel een Ferrari rijden, de mannen van DDE gingen hierin echter een stapje (en twee turbo’s) verder…

De standaard Ferrari F12 Berlinetta is een strakke Grand Tourer. Deze variant heeft echter een extreme afstelling gekregen, waaronder twee enorme turbo’s die uit de motorkap steken. Hierdoor komt het totale vermogen van het uit Italië afkomstige monster op maar liefst 1.500 pk!

De eigenaar van deze exclusieve F12? Een Amerikaanse YouTuber, bekend van het YouTube-kanaal Daily Driven Exotics. De mensen daar kochten de Ferrari voor $ 300.000. Nadat ze ermee op een kartbaan hadden gereden, besloten ze de turbo-installatie toe te voegen. De werkzaamheden zijn gestart in 2020 en onlangs afgerond.

De Italiaanse GT debuteerde in 2017 met een atmosferische 6,3-liter V12, goed voor 730 pk en een koppel van 690 Newtonmeter. Dit zorgde voor een acceleratie tot 100 kilometer per uur in 3,1 seconden en een geclaimde topsnelheid van 340 kilometer per uur.

Het grootste probleem waar de eigenaren tegenaan liepen was het gebrek aan ruimte in de motorruimte voor de installatie van de turbo’s. Om de motorkap passend te maken, moesten ze de motorkap doorsnijden en moesten ze nog steeds werken om componenten zoveel mogelijk in hun oorspronkelijke positie te houden.

Het doel van het project is dat de twin-turbo aandrijflijn zo’n 1.500 pk kan leveren. Dat is dus meer dan twee keer zoveel als de originele productieauto. De twin-turbo Ferrari maakte zijn debuut in Santa Ana, Californië, op 19 juli, en de video van het evenement, bijgewoond door een groot publiek, onthulde een duidelijk ander geluid dan de standaard F12, zowel vanwege de turbocompressoren als vanwege de race uitlaatsysteem. De mannen van Daily Driven Exotics zullen de kans zeker niet missen om de auto in de nabije toekomst op het kanaal te testen.

Dit F12 model is trouwens niet het enige ter wereld met een turbomotor. In 2013 maakte Mansory een eenmalig exemplaar met een twin-turbo setup. Een Amerikaanse tuner deed hetzelfde door de turbo’s onder de motor te installeren.

Thomas Heule