Twee rijscholen akkoord voordat je je rijbewijs kunt halen: TOP of FLOP?

Twee rijscholen akkoord voordat je je rijbewijs kunt halen: TOP of FLOP?

Dat het CBR sinds de uitbraak van corona moeite heeft met het organiseren van de examens en alles daar omheen, weten we. Lange wachtrijen voor het theorie- en praktijkexamen zijn niets nieuws, maar dat ligt niet alleen aan het CBR. De rijschool is ook een factor in de lange wachtrijen. Een rijschool is niet zomaar een rijschool, een aantal van hen laten hun leerlingen op examen gaan terwijl hij of zij daar nog lang niet klaar voor is.

En bij die rijscholen zit de potentiële oplossing. Het doel is dat het examen kan worden aangevraagd, wanneer een tweede rijschool de rijvaardigheid van de examenkandidaat ook van dermate niveau vindt, dat de kans van slagen optimaal is.

Waar men twijfels kan hebben over de effectiviteit van deze opzet, draait er op dit moment al een pilot en volgens Alexander Pechtold verloopt deze naar volle tevredenheid. De kandidaat komt beter voorbereid op het examen, het slagingspercentage gaat omhoog, de wachtrij moet minder worden en de ‘slechte’ rijscholen zullen een stapje bij moeten zetten om hun leerlingen te laten slagen! En situatie als die hierboven moeten verleden tijd worden.

Wat vind jij van deze nieuwe regeling, wordt dit een TOP of is dit gedoemd om een FLOP te worden?

Bron: NOS.nl

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.