Twee nieuwe Limited Edition Ford Rangers!!

Twee nieuwe Limited Edition Ford Rangers!!

Geschikt als über dikke bedrijfswagen of om het bos mee onveilig te maken. De Ford Ranger is tot alles in staat. En met deze Limited Edition ben je helemaal de koning van de weg!

Ford werkt de Ranger voortdurend bij om hem concurrerend te houden totdat het nextgen model arriveert. Er zijn letterlijk talloze verschillende versies van de pick-up verkrijgbaar in de Verenigde Staten en Europa, en het bedrijf heeft zojuist twee nieuwe varianten aan het Europese assortiment van de pick-up toegevoegd. Maak kennis met de Ranger Stormtrak en Ranger Wolftrak.

Beschreven als modellen in beperkte oplage, zullen de twee nieuwe toevoegingen verschillende rollen in de hiërarchie spelen. De Stormtrak is een meer premium versie van de Ranger met onderscheidende visuele upgrades en nieuwe functies, terwijl de Wolftrak is voor diegenen die “buitenshuis werken en offroad-prestaties willen zonder in te boeten aan comfort en wenselijkheid”.

Laten we beginnen met de Ranger Stormtrak. Hij is hij gebaseerd op de Wildtrak-serie en is hij voorzien van led-koplampen, extra bodembescherming, exterieurstickers en een zwarte achterbumper. In het interieur vind je lederen stoelen van de Ranger Raptor, geborduurd met Stormtrak-logo’s.

De Ranger Stormtrak, die in een beperkte oplage zal worden geproduceerd om exclusiviteit te garanderen, wordt uitsluitend aangedreven door een 2,0 liter twin-turbodieselmotor. De motor is goed voor 213 pk en 500 Nm, dat via de vierwielaandrijving tot de brute kracht wordt omgezet.

De Ranger Wolftrak wordt ondertussen geleverd met de single-turbo-versie van de 2.0 diesel met 170 pk. Hij kan worden besteld met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een automatische 10-versnellingsbak. De offroad-uitrusting omvat standaard een selecteerbare vierwielaandrijving met shift-on-the-fly-functie, elektronisch sperdifferentieel en terreinbanden.

Een laadvermogen van 1 ton en een maximaal trekgewicht van 3.500 kg zijn naar verwachting twee van de belangrijkste verkoopargumenten van de truck. Ford verwacht dat de Wolftrak een sterke aantrekkingskracht zal hebben op “klanten in de landbouw-, bosbouw- en buitenactiviteiten en particuliere kopers”.

Mocht je geïnteresseerd zijn in een van de stoere Limited Edition Ford trucks? Je moet nog even wachten de auto’s zullen vanaf oktober dit jaar bij de dealers beschikbaar zijn.

De Ford Ranger Wolftrak:

De Ford Ranger Stormtrak:

Thomas Heule