Twee keer levenslang van tien keer rijden onder invloed

Twee keer levenslang van tien keer rijden onder invloed

De 64-jarige Bobby Gene Martin uit Houston, Amerika, is inmiddels al tien keer aangehouden terwijl hij met alcohol op achter het stuur zat. Vorige jaar 8 augustus werd hij voor de tiende keer aangehouden en afgelopen woensdag kreeg hij te horen dat hij een straf van twee keer levenslang opgelegd krijgt.

Daarnaast bedreigde Bobby tijdens zijn aanhouding de agent, zijn vrouw, kinderen en moeder te vermoorden, tijdens zei hij meerdere malen dat hij hem in elkaar zou gaan slaan. Sinds 16 januari 1981 werd hij meerdere malen aangehouden met een te hoog promillage alcohol in zijn bloed en was tijdens aanhoudingen onaanspreekbaar en moest zelfs naar het ziekenhuis worden gebracht.

Bobby heeft al twee keer eerder een gevangenisstraf gekregen voor zijn daden, kwam daarvoor voorwaardelijk vrij maar ging vervolgens weer in de fout. Ditmaal werd daarom een gevangenisstraf van twee keer levenslang opgelegd wat betekent dat Bobby op zijn vroegst op zijn 80ste om vervroegde vrijlating kan vragen. Een levenslange gevangenisstraf is namelijk niet écht levenslang in Houston.

Bron: www.chron.com

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.