Twee doden bij crash met Ferrari 458 Italia

Twee doden bij crash met Ferrari 458 Italia

Zondagmiddag, 29 december 2013, zijn er op de L 284 bij Norderstedt in Duitsland twee dodelijke slachtoffers gevallen bij een ongeval met een Ferrari 458 Italia en een Chevrolet Matiz.

Door een nog onverklaarbare reden verliest de 58-jarige bestuurder van de Ferrari de controle over zijn bolide en komt op de verkeerde weghelft terecht en komt daarbij in botsing met een Chevrolet Matiz. De knalrode Ferrari rijdt de kleine personenauto frontaal aan waarna de Ferrari in brand vliegt, de bestuurder is na het ongeval wat versuft maar blijkt ongedeerd. Zijn 59-jarige vrouw is er slechter aan toe en wordt door omstanders uit het brandende wrak gehaald.

Ferrari 458 Italia Crash - www.hartvoorautos.nl

Het ongeval vindt plaats nabij een brandweerkazerne en brandweerlieden zijn dan ook snel ter plaatsen en brengen de gewonde vrouw naar het ziekenhuis. Helaas werd later op de dag bekend dat de vrouw het niet gered heeft. Ook de 58-jarige bestuurster van de Chevrolet is er slecht aan toe en een arts probeert haar ter plekke te reanimeren. Ook dit mocht niet baten en de vrouw overlijdt op de plek van het ongeval.

De Duitse politie onderzoekt de toedracht van het noodlottige ongeval.

Ferrari 458 Italia Crash - www.hartvoorautos.nl

Foto’s: Florian Büh

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.