Tuner DMC sleutelt aan Ferrari 812 Superfast!

Tuner DMC sleutelt aan Ferrari 812 Superfast!

De Duitse tuner DMC behaalde in het verleden al successen met het aanpassen van de Ferrari F12berlinetta. Het was dus een kwestie van tijd voordat zij zich met de Ferrari 812 Superfast gingen mengen.

Voordat we het gaan hebben over de nieuwe aerodynamische bodykit, kunnen we vermelden dat het vermogen van de atmosferische V12 wordt opkrikt tot 831 pk, wat de topsnelheid naar 350 km/h zou moeten brengen. Dat laatste is wellicht wat conservatief, we hebben uit betrouwbare bron vernomen dat een standaard 812 al in staat is om de 360 km/h te halen. De tuner stelt dat deze toename in vermogen gedeeltelijk wordt bereikt door de nieuwe titanium uitlaat die een “brutal sound” produceert.

Dan de nieuwe carbon bodykit, deze geeft de auto niet alleen een geheel nieuwe look en veel meer uitstraling, maar verbetert ook de stabiliteit bij hoge snelheden. De voorkant is verfijnd met een prominente splitter die niet alleen de auto verlengt, maar ook beschikt over zijn eigen luchtkanalen. Aan de achterkant zien we een 599XX-achtige spoiler die mooi past bij de nieuwe diffuser.

Het pakket wordt voltooid met een set 21 of 22 inch velgen die lichter zijn dan de standaard 20 inch wielen en kunnen worden afgewerkt in Midnight Black of een andere afwerking die de exclusieve klantenkring geschikt acht. De eerste auto staat gepland om te worden afgewerkt in wat DMC Starshine Blue noemt, een diepglanzende versie van Modena’s Azzurro, vermengd met metallic glitter.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.