Track-Only Porsche 911 GT2 RS: Concurrentie voor de Ferrari FXX K

Track-Only Porsche 911 GT2 RS: Concurrentie voor de Ferrari FXX K

Porsche is records aan elkaar aan het rijgen zoals de dochter van je buren een kralenketting aan het maken is in de kleuterklas. Het is wel een keer genoeg met al dat gewedijver. ‘Deh denkte!’ is het enige antwoord wat wij hebben.

Het wedstrijdje met alle andere supercarbouwers is nog niet voorbij, nog lang niet! De Porsche 911 GT2 RS heeft vorig jaar het ronderecord op de Nurburgring weggegrist bij Lamborghini en liet daarmee zien dat het een sportwagen is met een potentie die zijn gelijken niet kent. Een hardcore versie van de al hardcore GT2 RS zou hemels zijn, maar wij achtten de kans toen vrij klein.

Toch zijn er laatst een aantal flink gecamoufleerde Porsches gespot op het circuit van Monza, enkele daarvan hadden toch wel heel veel weg van de GT2 RS. Maar dan wel eentje met extra luchtinlaten, een taartschep formaatje XXL waar Steve Aoki jaloers op is en centraal geplaatste uitlaten. En toen ineens schoot de gedachte door ons hoofd ‘Misschien komt er toch een race-variant van de GT2 RS….’ 

Of dat een straatlegale variant wordt, weten we niet, maar het zou ook zo maar kunnen zijn dat het een track-only GT2 RS wordt om de McLaren Senna GTR en de Ferrari FXX K bij de kladden te grijpen. De 3,8 liter twin-turbo is in ieder geval behouden als we de beelden mogen geloven, maar we kunnen er nog maar weinig uit opmaken. In aanloop naar het Goodwood Festival of Speed lijkt het ons een goed moment voor Porsche om meer details te laten doorschemeren over deze auto. Niet in de minste plaats, omdat het festival het 70-jarig bestaan van de fabrikant dan viert.

Wij zien in ieder geval graag een beetje concurrentie komen voor het Ferrari Corse Clienti-programma! En met hoeveel seconden deze lichtvoetige GT2 RS kan afsnoepen van de recordtijd van de straatlegale GT2 RS. Kentekenplaatje erop en knallen, even dat record nog iets meer aanscherpen!

Porsche GT2 RS Track OnlyPorsche GT2 RS Track Only

Porsche GT2 RS Track Only

Porsche GT2 RS Track OnlyPorsche GT2 RS Track Only

Porsche GT2 RS Track OnlyPorsche GT2 RS Track Only

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.