Toyota Yaris WRC, de knetterpijp

Toyota Yaris WRC, de knetterpijp

Een lekker geluidje uit de uitlaat is voor menig autogek genoeg voor een dagje genieten op YouTube. Er zijn genoeg supercars die waanzinnig geluid produceren, maar letten jullie wel eens op het kabaal dat rallywagens uitschreeuwen?

Mocht je onder een steen hebben geleefd, en is je antwoord op mijn vraag nee, dan stel ik voor dat je deze video heel snel gaat bekijken. Jaren terug kreeg ik het genoegen om de Rally van Zweden bij te mogen wonen. Daar viel ik nog harder voor het geknetter en geknal van de auto’s dan al was gebeurd via de tv. De regels zijn voor het volgende jaar echter aangepast in vergelijking met wat toen de standaard was. Er is vanaf nu meer aerodynamische vrijheid, waardoor ze het parcours nog sneller over zullen schieten. Hoe gezellig neerwaartse druk ook wel niet mag zijn: voor het echte genieten moet je je oren wijd open gooien.

Het is namelijk die belachelijk compacte 1,6 liter motor in de Yaris die je compleet omver zal blazen. Hier en daar doken de afgelopen tijd wel eens wat beelden op, maar in deze video vind ik dat de 380 pk’s op perfecte wijze tot zijn recht komen. Dat, In combinatie met een uitlaat die doet denken alsof het al nieuwjaar is, zorgt voor een prachtige video. Oh, en een vaardige coureur als Jari-Matti Latvala helpt natuurlijk ook!

De officiële versie van de wagen zullen we half Januari pas te zien gaan krijgen bij de Rally van Monte Carlo. Tot die tijd kun je je zoet houden op YouTube!

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.