Toyota Supra Special Edition brengt veel Carbon met zich mee!!

Toyota Supra Special Edition brengt veel Carbon met zich mee!!

Het model wordt wat bijgewerkt, krijgt wat nieuwe elementen en natuurlijk een special edition!

Het is moeilijk te geloven dat we al halverwege 2021 zijn, maar de voertuigen van het modeljaar 2022 zijn er bijna en Toyota zet de sluizen open voor nieuwe aankondigingen. Voor prestatiefans is er informatie over de nieuwe Toyota 86, maar we vermoeden dat het grotere nieuws afkomstig zal zijn van zijn grote broer, de Toyota Supra uit 2022.

Trakteer jezelf op de nieuwe Supra A91-CF editie en je kunt waarschijnlijk wel raden waar CF voor staat. Alles duidelijk gezegd, dit is officieel de Toyota Supra A91 Carbon Fiber Special Edition uit 2022, dus ja, we houden het gewoon bij de CF naam. De formule is eenvoudig: begin met een 2022 Supra 3.0 en voeg zichtbare Carbon onderdelen toe aan de voorste splitter, zijpanelen, zij- en achtercanards, en maak de spoiler een beetje groter. Zet een paar exclusieve matzwarte 19-inch wielen onder de autor, geef het interieur een rood/zwarte make-over met nog meer Carbon Fiber en je hebt de A91 CF Edition in een notendop.

Het verbetert zeker het uiterlijk van de Supra, maar Toyota zegt dat de add-ons ook functioneel zijn. De ventilatieopeningen van koolstofvezel en de vleugel zorgen voor meer downforce en stabiliteit om de CF Edition te helpen een racebaan te temmen. Onze persoonlijke ervaring met de Supra onthulde een levendige machine wanneer er hard op werd geduwd, dus een beetje aerodynamische hulp zou geen slechte zaak moeten zijn. Het is echter iets dat alleen een zeer selecte groep kopers zal ervaren. Toyota heeft alleen plannen voor 600 CF Edition auto’s en deze zullen exclusief in Noord-Amerika worden verkocht.

Thomas Heule