Toyota Supra nummer 1 voor $2.1 miljoen geveild!

Toyota Supra nummer 1 voor $2.1 miljoen geveild!

De weinige keren dat er een vierde generatie Supra verkocht wordt gaat dit voor aardige prijzen, maar de nieuwe vijfde generatie spant gelijk de kroon. Het allereerste exemplaar is namelijk verkocht voor een gestoorde prijs!

De koper heet Craig Jackson, CEO van het veilinghuis Barret-Jackson. Bij dit veilinghuis is de Toyota ook geveild. Maar wat is er zo speciaal aan deze Supra? Allereerst is dit gewoon het eerste productie-exemplaar die over het VIN-nummer 001 beschikt. Bovendien gaat het allereerste exemplaar gehuld in een unieke lakkleur die geen enkele andere Supra zal krijgen. Onder de motorkap ligt de BMW 6-in-lijn motor, waar de handtekening van Akio Toyoda, de CEO van Toyota op staat.

De biedingen kwamen uit op 2.1 miljoen dollar, omgerekend zo’n 1.85 miljoen euro. De volledige opbrengst wordt gedoneerd aan de American Heart Association en de Bob Woodruff Foundation.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.