Toyota Supra krijgt make-over van Avante Design!

Toyota Supra krijgt make-over van Avante Design!

Een tijdje terug schreven wij al even over Avante Design toen ze de nieuw M4 en M3 aan gingen pakken. Nu mag ook de Toyota Supra aan de bodykit gaan geloven..

De Toyota Supra is een enorm populaire auto onder liefhebbers. Afgezien van zijn verschijning in de Fast and Furious-films, is de Japanse sportwagen een fantastische springplank geweest voor velen in de aftermarket JDM-industrie. Deze bodykit gecreëerd door Avante Design geeft een unieke draai aan de fabrieksesthetiek van de Mk5 Supra.

Voordat Avante de Toyota zelfs maar aanraakte, begonnen ze door naar de JDM-community te kijken voor inspiratie. Omdat de Supra zo’n populair voertuig is binnen die cirkel, wilde het ontwerpteam ervoor zorgen dat de kit er OEM (alsof die net uit de fabriek komt) uitzag en tegelijkertijd de essentie van de meetings en kameraadschap onder enthousiastelingen vastlegde.

Beginnend aan de voorkant, heeft de gekietelde Supra een wijd open voorbumper, die de drie fabrieksopeningen aan de voorkant in één enorme inlaat snijdt. Ook nieuw is een grotere frontsplitter geflankeerd door een reeks aero-flicks aan de voorkant van de voorbumper. Natuurlijk is de splitter niets baanbrekends als het gaat om de aftermarket-game, maar hij wordt ondersteund door grotere ventilatieopeningen tussen de koplampen en de bumper.

Hoewel de achterkant van het voertuig grotendeels ongewijzigd lijkt te zijn, zou het onmogelijk zijn om niet te praten over de lamellen die de achterruit bedekken of de enorme achtervleugel. Een duidelijke knipoog naar de Supra’s van “vroeger”, Avante Design moderniseerde het klassieke designelement door helder acryl toe te voegen om de zichtbaarheid te verbeteren. De set verplaatst ook een extra remlicht naar de onderkant van de achterruitverband.

Het herontwerp is nog maar een concept, maar deze weergaven tonen de stage twee kit in geel en de stage drie kit in rood. Avante Design zegt dat ze een ongekende hoeveelheid interesse hebben gekregen met betrekking tot beschikbaarheid, dus we durven te wedden dat de kans groot is dat deze bodykits elk moment in productie gaan.

Thomas Heule