Toyota Supra krijgt 550 pk van Manhart Performance!

Toyota Supra krijgt 550 pk van Manhart Performance!

Eerder dit jaar kwam Manhart Performance met hun kijk op de ‘nieuwe’ Toyota Supra: 450 pk! Klinkt natuurlijk al fantastisch, maar Manhart overtreft zichzelf.

De tuner noemt de creatie de Manhart Supra GR 550 en de 3,0-liter zes-in-lijn krijgt er maar liefst 210 pk en 220 Nm koppel bij. Hierdoor komt het totaal op 550 pk en maximaal 770 Nm trekkracht!

De upgrade van de TTE 685 turbocompressor is primair verantwoordelijk voor deze groei. Onder de motorkap werd ook een krachtigere Manhart radiatorkit van Wagner Tuning geïnstalleerd. Daarnaast is er een Manhart-uitlaatsysteem van FI Exhaust, dat een goede indruk zal achterlaten met zijn brute geluid. In overeenstemming met zijn performance heeft de Manhart GR 550 een sportieve en dynamische uitstraling: de Concave One-velgen hebben een satijnzwarte afwerking en een klassiek ontwerp, met zes dubbele spaken. De matte wrap in goudgeel, die is voorzien van decoratieve strepen in zwart en fijne rode accentlijnen, vormt een sterk contrast. Voor nog meer visuele aanscherping heeft de Supra ook een front splitter van AC Schnitzer. En last but not least mag een verlaging van de ophanging niet ontbreken: de ophangingsupgrade is samen met H&R gerealiseerd.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.