Toyota komt met All Road versie van de Yaris!

Toyota komt met All Road versie van de Yaris!

Toyota behoort al jaren lang tot de top 3 van grootste autofabrikanten ter wereld. Dat zij hiermee dus trends kunnen laten ontstaan is wel duidelijk. Daarom komt Toyota nu met De Yaris Cross Adventure!

De Toyota Yaris Cross maakte bijna een jaar geleden zijn eerste officiële optreden en heeft al een visuele upgrade gekregen in de vorm van de Gazoo Racing-behandeling. En de autofabrikant heeft daar zojuist een nieuwe toevoeging aan de line-up geïntroduceerd. De Yaris Cross Adventure.

De achterbumper van de Adventure komt overeen met het nieuwe, meest robuuste uitrustingsniveau van de crossover, die vorig jaar bij het debuut van het model werd getoond. De nieuwe bekleding is ontworpen “voor het leven buiten de straten van de stad, voor de tijd die je besteedt aan het verkennen en genieten van de natuur en open wegen.”

Visueel is het Adventure model gemakkelijk te onderscheiden door de beschermplaat van de achterbumper en de nieuwe diffuser vooraan. Er zijn ook zilverkleurige dakrails en speciaal ontworpen 18-inch lichtmetalen velgen met een donkergrijze afwerking toe gevoegd voor extra stoere looks. Toyota heeft een vergelijkbare offroad-sfeer in het interieur gecreëerd door extra pianoblack elementen, zwarte hemelbekleding en speciale stoelen te installeren.

Als aanvulling op het personaliserings- en uiterlijkpotentieel van de Yaris Cross Adventure, zal Toyota ook het gelimiteerde Premiere Edition model verkopen. Die beschikbaar zal zijn tijdens de eerste 12 maanden van de productie van het voertuig met een aantal upgrades, waaronder leren stoelen, speciale 18 inch lichtmetalen velgen, een elektrische achterbak en een head up display!

Al met al is dit dus een hele complete auto. Zeker als je hoort dat Toyota de auto creëert als All Wheel Drive Hybride. De auto is voorzien van een 1.5 liter benzine motor en een elektromotor die gecombineerd zo’n 115pk produceren. Wanneer je deze stoere Yaris kan bestellen? In September 2021. Maar Toyota zal in de tweede helft van 2021 al wel pre orders mogelijk maken voor de echte enthousiastelingen!

Thomas Heule