[VIDEO] Toyota GR Yaris verbaast Bahreinse eigenaar met dyno

[VIDEO] Toyota GR Yaris verbaast Bahreinse eigenaar met dyno

De 1.6-liter driecilinder laat zien waarom de Japanse hatchback zo geliefd is.

Toyota introduceerde zo’n twee jaar geleden hun kijk op de ‘hot hatchback’ met de GR Yaris. Met de overgang van GRMN naar GR (Gazoo Racing) moest ook de 1.8-liter supercharged viercilinder – Lotus hielp in de productie hiervan – plaats maken voor een 1.6-liter driecilinder mét turbocharger.

Het motorblok, dat de Yaris deelt met zijn ‘broertje’ de Corolla, levert standaard zo’n 268 pk met 370 Nm koppel. Dit zijn de cijfers die de Japanse autofabrikant met ons deelt in ieder geval.

De GR Yaris in de video hieronder is, volgens de eigenaar, ‘the world’s most powerful‘. En de prestaties die de Bahreinse Ebrahim Kanoo – eigenaar van EKanoo Racing – op beeld brengt liggen ver van die fabriekscijfers. Zijn GR Yaris haalt op de dyno testbank een vermogen van maar liefst 549 pk (bij 7.300 toeren) en 673 Nm koppel (bij 5.300 toeren).

De kleine ‘Yota’ heeft volgens Kanoo nog groeimogelijkheden. ‘We still have a lot of room for improvement, so let’s wait until next month’s drag event to have further tests‘, aldus Ebrahim Kanoo.

Bron: © EKanoo Racing / YouTube

Stijn Dekker

Stijn is al 24 jaar gepassioneerd over auto's. Van een Jaguar E-type tot een Hyundai i20n en alles daar tussen!