Toyota Echo met Prius-motor is ideaal ‘trackday’ speeltje!

Toyota Echo met Prius-motor is ideaal ‘trackday’ speeltje!
Toyota, Prius, 2005, Trackday, speeltje, video
Bron: © David van der Haas

De combinatie, waar je alleen over droomt (vooral omdat het gewoon niet logisch is), rijdt blijkbaar track-time sessies in Nieuw-Zeeland, en klinkt ook nog eens verassend goed.

We hopen niemand te kwetsen hier, maar het motorblok van de Toyota Prius is nou niet de eerste kandidaat voor een ‘engine-swap‘ project. Ook zullen we niet snel een Toyota Echo tussen de aanmeldingen van een circuit-dag zien staan. Toch vond David van der Haas uit Matamate, Nieuw-Zeeland het in zijn hoofd goed klinken om deze twee samen te brengen. En ja, David rijdt nu tussen andere racers over het lokale circuit in zijn 2005 Toyota Echo.

Bron: © roman3s

In de video hoorde je dat die Echo ook nog lekker geluid produceert, en dat zat er zeker niet vanuit de fabriek op. De standaard 1.3-liter heeft plaatsgemaakt voor de ster van de show; het 1.5-liter hybride N/A viercilinder-blok uit de Toyota Prius. In zijn tune heeft hij onder andere ITB’s (Individual Throttle Body‘s) geplaatst. Dit zorgt er eigenlijk voor dat elke cilinder haar eigen ‘butterfly’ klep krijgt, in plaats van het te delen met de andere cilinders. Het resultaat is een blok dat ruim 9,000RPM bereikt. Dit is dan ook de reden dat zijn Toyota Echo met Prius-motor zo goed klinkt.

Over meer bizarre auto’s lezen? Lees ook:

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.