Rolls-Royce Ghost Crash - www.hartvoorautos.nl
Nieuws

Toyota Corolla beukt Rolls-Royce Ghost in China

Rolls-Royce Ghost Crash - www.hartvoorautos.nl

Bij veel ongelukken moeten we het doen met de foto’s die achteraf gemaakt zijn en de verhalen over toedracht van het ongeluk moeten we maar voor waarheid aannemen. In het geval van deze aanrijding tussen een Rolls-Royce en een Toyota hebben we bewijsmateriaal dankzij een beveiligingscamera.

De aanrijding vond plaats in het zuidwesten van Beijing waar de Toyota Corolla de Rolls-Royce Ghost met een snelheid van ongeveer 80km/h, ter hoogte van het rechter achterwiel raakt. De Ghost rijder doet in dit geval twee dingen verkeerd; ten eerste rijdt hij over het voor voetgangers bedoelde zebrapad en ten tweede geeft hij geen voorrang aan het tegemoet komende verkeer. De Toyota bestuurster rijdt als gevolg daarvan met onverminderde vaart tegen de Rolls aan. De Rolls-Royce Ghost is een erg populair super sedan in China, daar kost hij 4.19 million yuan en dat is ongeveer € 500.000,-. Wat het schadebedrag is, is nog niet bekend.

Het lijkt wel of de Rolls-Royce Ghost ongelukken lijkt aan te trekken! Een andere Rolls-Royce Ghost viel bijna van een sleepwagen, in Nederland belande er een Ghost in de sloot en op de A12 bij Ede was er een Ghost betrokken bij een van de duurste ongelukken van Nederland.

Rolls-Royce Ghost Crash - www.hartvoorautos.nl

Rolls-Royce Ghost Crash - www.hartvoorautos.nl

Via Carnewschina.com

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.