Touwtje trekken met een G-Klasse!

Touwtje trekken met een G-Klasse!

Ben je het zat om elke dag dragraces te moeten zien? Nou, als je van off-roaders houdt, kan een klassieke touwtrekwedstrijd een leuk alternatief zijn. Vandaag gaan we kijken wat er gebeurt als je de G63 tegenover een Porsche Cayenne en de nieuwe Bentley Bentayga Speed ​​neerzet!

Wetende hoe Mercedes de G-Klasse maakt, zou iedereen moeten weten dat zelfs het sportieve G63-model goed is in off-road rijden. Niet veel eigenaren stellen dit op de proef, maar het is leuk om te weten dat het kan. In deze wedstrijd is besloten de lage versnelling niet te gebruiken omdat dit een oneerlijk voordeel zou bieden, maar alle drie de differentiëlen waren wel vastgezet.

De G63 maakt de Porsche Cayenne dik in. De Porsche heeft niet alleen minder tractie, maar ook iets minder vermogen dat uit de 4-liter bi-turbo V8 (35 PK en 80 Nm minder) komt. De G-Klasse heeft een gewicht van meer dan 2,5 ton, maar dat kan een voordeel zijn in dit geval.

Het is echter een ander verhaal met de Bentayga. Dit is niet alleen het W12-model, maar ook een nieuwe Speed-versie die 635 PK en 900 Nm produceert. Hij heeft het gewicht en de kracht mee. We willen je niet precies vertellen wat er gebeurt en de verrassing verpesten, je kan in de video zien wat de uitkomst is!

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.