Touring Superleggera laat plannen zien voor 95 jarig bestaan!

Touring Superleggera laat plannen zien voor  95 jarig bestaan!

Over auto’s verschillen de meningen vaak, maar het Italiaanse design bureau Touring, maakt toch echt wel de mooiste creaties in autoland..

Enthousiaste lezers hebben waarschijnlijk wel eens gehoord van de Touring Superleggera Disco Volante. Gebaseerd op het onderstel van de Alfa Romeo 8C, was dit beest even snel als leuk om naar te kijken. Dat is allemaal goed en wel, maar de Italiaanse carrosseriebouwer heeft een ander voertuig in de pijplijn om zijn 95ste verjaardag te vieren.

Hoewel Touring geen begrip is, speelde het Italiaanse designhuis een belangrijke rol in enkele van de meest iconische voertuigen aller tijden. Het bedrijf was bescheiden begonnen met het stylen en bouwen van sportwagens voor Alfa Romeo. De zaken veranderden echter snel nadat ze de Aston Martin DB5 en DB6 hadden ontworpen, samen met de eerste Lamborghini ooit gemaakt, de 350 GT.

In afwijking van het standaardaanbod van auto’s met de motor voorin, zegt Touring dat het eerbetoon aan het 95-jarig jubileum zal worden gekenmerkt door een lay-out met een middenmotor en een aandrijflijn van een supercar. Afgezien van het achter de voorwielen leggen van de motor, zal de special veel ontwerpelementen van zijn voorgangers delen. En dat is geen slechte zaak, want een snelle terugblik op de geschiedenisboeken van het merk toont pijnlijk mooie voertuigen zoals de Disco Volante, Spyder en de Aero 3 van vorig jaar.

Ze zijn nog maar net begonnen, dus de details zijn momenteel vrij beperkt. Als de 4.7 liter V8-motor van 450 pk van de Disco Volante echter iets te bieden heeft, durven we te wedden dat het nieuwste voertuig veel meer vermogen zal produceren.

Thomas Heule