De TopCar Stinger GTR Carbon Edition is volledig van carbon fiber

De TopCar Stinger GTR Carbon Edition is volledig van carbon fiber

Nou, bijna volledig dan! Hoewel de meeste aftermarket carbon pakketjes slechts een klein beetje bling aan roosters en spoilers toevoegen, zijn in het geval van de Stinger GTR Carbon Edition, de deuren de enige delen die niet volledig van koolstof zijn.

TopCar’s 911 Turbo Cabriolet is een complete game-changer. Aan de voorkant zien we een nieuw ontwerp voor de motorkap en een gereviseerde voorbumper met opvallende openingen en agressieve spatborden. Vervolgens komen de deuren het bovenste gedeelte in carbon fiber gehuld, inclusief nieuwe carbon spiegels. De kont is een stukje breder en agressiever geworden en beschikt over een enorme vleugel die bevestigd is aan de kofferbak. Het kleine motordek is herzien met extra luchtopeningen die de dorstige 3,8-liter motor voeden. Een nieuw uitlaatsysteem beschikt over vierkante pijpen en rauwer geluid moeten produceren. Dit in combinatie met nieuwe motorsoftware brengt het maximale vermogen tot wel 750 pk.

En ja, dat is écht goud wat je terugziet in het interieur. De versnellingspook, de flippers achter het stuur, de deurgrepen en nog een aantal andere details zijn in echt goud gehuld.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.