Topcar pakt de BMW X6 aan en die is bruut!

Topcar pakt de BMW X6 aan en die is bruut!

Topcar BMW X6

Je moet er van houden, de SUV met coupe-lijn, maar een ding is zeker: ze zijn er om te blijven! BMW is een sterke speler in dit segment, mede door de X6. En die is nu in handen gekomen van de Russische tuner Topcar. 

Heeft Topcar zich gespecialiseerd in Mercedes-Benz en Porsche, nu hebben ze dus een BMW X6 bij de horens gepakt. En dat is een hele brute bak geworden. Een Lumma CLR X6 R body kit zorgt voor bredere wielkasten rondom om het nieuwe 22 inch lichtmetaal binnen de kassen te laten vallen. Dikkere bumpers voor en achter en nieuwe sideskirts zorgen ervoor dat de auto dichter bij de grond lijkt te liggen. Het schreeuwt een ding: Niet te hard over drempels! Wanneer je de achterkant van de auto bekijkt, valt de carbon aanzet natuurlijk op, maar zeker ook de Corvette-stijl uitlaten. Wie weet welke herrie dit setje einddempers ten gehore brengt.

Maar nu de kleur, dit is er geen uit de schappen van BMW, nee. Dit is een kleur die terug te vinden is in de optielijst van Porsche, Amethyst om precies te zijn. Het is een levendige kleur die ook iets hypnotiserend heeft, iets rustgevends, ondanks de bruutheid van het hele voorkomen van de auto. Op welke type X6 dit model gebaseerd is en of Topcar de auto ook motorisch aanpakt, is niet bekend, maar we weten wel wat Lumma voor elkaar kan boksen.

De xDrive50i kan getuned worden van 450 pk naar 555 pk en het vermogen van de 4,4 liter sterke V8 van de X6M kan opgeschroefd worden tot 750 pk en bijna 1000 Nm koppel. En een X6M die deze cijfers tevoorschijn tovert, kan een topsnelheid van 300 kilometer per uur bereiken. En dan ben je ineens bijna net zo snel als de nieuwe Lamborghini Urus. Daarover gesproken, Topcar komt binnenkort ook met een hele dikke Urus op de proppen. Hoe wij dat weten? Check deze render maar eens!

Topcar BMW X6

Topcar BMW X6

Topcar BMW X6

Topcar BMW X6

Topcar BMW X6

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.