TopCar Mercedes-AMG G63 is onderweg!

TopCar Mercedes-AMG G63 is onderweg!

Topcar G63

De nieuwe G-klasse vindt langzamerhand zijn weg naar het publieke asfalt. Degene die een G63 AMG heeft besteld en hem te gewoontjes vindt, moet nog even wachten, maar er is licht aan het einde van de tunnel!

Brabus heeft zich al vergrepen aan de G500, maar aan de G63 heeft geen enkele tuner zich nog durven wagen. Maar, hoe kan het ook anders eigenlijk, de gekke Russen van TopCar gaan voor de primeur!

Op dit moment wordt de bodykit vormgegeven en zoals je ziet, moet het weer een buffel van formaat worden. Grotere luchtinlaten op de neus, nieuwe behuizingen voor de koplampen en een volledig aangepakte motorkap. Uiteraard staan er brede wielkasten op het programma, inclusief totaal nutteloze luchtinlaten en op de kont is het niet anders, een diffusor met luchtinlaten zo groot dat er een watermeloen in past.

Maar he, je hoort ons niet klagen. Dit is gewoon een lekker wanstaltige Monaco-cruiser, zoals alleen de Russen dit kunnen maken. Motorgewijs zal TopCar niets veranderen, maar met 585 pk en 850 Nm aan koppel schiet je binnen 4,5 seconden naar de 100, dus is dat nou ook niet echt nodig. Over een paar maanden wordt de auto onthuld, wij houden jullie op de hoogte!

Topcar G63

Topcar G63

Topcar G63

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.