Top Gear’s hypercar battle gaat er toch komen!

Top Gear’s hypercar battle gaat er toch komen!

Het spektakel wordt aangekondigd als de grootste krachtmeting in supercar geschiedenis; de drie meest geavanceerde auto’s van dit moment zullen voor het eerst de strijd aan gaan op een circuit in een speciale Top Gear aflevering die later dit jaar zal worden uitgezonden.

Het is overigens niet de eerste keer dat de Porsche 918 Spyder, Ferrari LaFerrari en McLaren P1 samen op een circuit staan. Vorig jaar stonden zij alle drie namelijk al op het circuit van Assen tijdens SuperCar Sunday 2014 maar dit was puur voor de show en er was verder geen wedstrijdelement bij betrokken.

Eerder nog zagen we in aflevering 5 van Top Gear seizoen 22 dat een battle tussen de drie hypercars er niet in zat. McLaren en Ferrari konden het niet helemaal eens worden over hoe de auto’s getest moesten worden en dus ging het hele feest niet door. Gelukkig laat de uitvoerend producent van Top Gear, Andy Wilman, weten dat het nu toch staat te gebeuren in een speciale aflevering.

De drie auto’s – ook wel de holy trinity genoemd – zullen de strijd waarschijnlijk aan gaan op het Monza circuit in Italië of op het Imola circuit in San Marino. Het circuit van Paul Ricard in Frankrijk is overigens ook nog een optie en droog weer is cruciaal voor de test.

[poll id=”3″]

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.