‘Laatste 3 afleveringen Top Gear seizoen 22 worden uitgezonden’

‘Laatste 3 afleveringen Top Gear seizoen 22 worden uitgezonden’

Dankzij het lopende onderzoek rondom Jeremy Clarkson werd er afgelopen zondag geen aflevering van Top Gear uitgezonden op de BBC. In plaats daarvan werd een documentaire over de Royal Air Force uitgezonden dat werd bekeken door ‘slechts’ 1,3 miljoen mensen, wat neerkomt op een daling van bijna 4 miljoen ten opzichte van de laatste Top Gear aflevering

Het grootste deel van het beeldmateriaal voor een gemiddelde Top Gear aflevering wordt ruim van te voren opgenomen, maar het studiogedeelte wordt opgenomen in de week voorafgaand aan de uitzending. Vanwege de schorsing van Clarkson verschijnen er momenteel dus geen nieuwe afleveringen.

Ongeacht het vonnis over het Jeremy Clarkson schandaal, lijkt de BBC vastbesloten om de laatste drie afleveringen van de serie 22 gewoon uit te zenden. Inclusief de bonus aflevering van de hypercar-battle tussen de McLaren P1, Porsche 918 Spyder en LaFerrari.

Het valt nog te bezien of Top Gear na seizoen 22 nog een vervolg krijgt en met Jeremy Clarkson als belangrijkste presentator van het populaire programma. Clarkson gaf eerder al aan dat de recente petities om hem terug op te buis zullen krijgen, geen invloed hebben op zijn Top Gear-toekomst. Desondanks, bijna 1 miljoen mensen hebben de petitie getekend.

Dankzij de schorsing van Clarkson hebben Richard Hammond en James May natuurlijk ook meer vrije tijd. May voelt zich werkloos en houdt zichzelf bezig met klusjes rondom het huis.

——————————————————————————————————————————————————

Uitzending Gemist – Top Gear Seizoen 22

Seizoen 22, aflevering 1 Seizoen 22, aflevering 2 Seizoen 22, aflevering 3 Seizoen 22, aflevering 4
Seizoen 22, aflevering 5 Seizoen 22, aflevering 6 Seizoen 22, aflevering 7

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.