McLaren reageert op Top Gear aflevering 5

McLaren reageert op Top Gear aflevering 5

Wie gisteren de nieuwe aflevering van Top Gear heeft gekeken op de BBC zag hoe James May de Ferrari LaFerrari uitvoerig aan de tand voelde. Eenmaal terug in de studio stonden daar de andere twee hypercars; de Porsche 918 Spyder en de McLaren P1. Maar helaas, een track battle zat er niet in.

Maar waarom dan niet? Volgens Jeremy Clarkson heeft McLaren laten weten dat de test niet gedaan kan worden op het Top Gear circuit. Het Top Gear circuit is aangelegd op het vliegveld Dunsfold Park Aerodrome en ditzelfde circuit werd door McLaren gebruikt om de P1 te ontwikkelen. Dus waarom willen zij op datzelfde circuit de Stig geen ronde tijd laten zetten in de P1?

Een ander circuit?
Nee, ook een wedstrijdje op een ander circuit zat er niet in maar dit keer was Ferrari de dwarsligger. Volgens Jeremy roept Ferrari al maandenlang helemaal niet geïnteresseerd te zijn in rondetijden en dergelijke maar liet vervolgens wel weten dat er wellicht een kleine mogelijkheid was om aan de mannen van Top Gear een LaFerrari uit te lenen.

Wedstrijdje dan maar?
Nope. Volgens Jeremey had McLaren de voorwaarde dat alle auto’s, zowel de P1 als de 918 Spyder en LaFerrari, klanten auto’s moeten zijn alvorens zij mee willen doen. Maar Ferrari wilt het juist alleen doen wanneer zij zelf een auto kunnen sturen die direct van de fabriek komt.

Ferrari LaFerrari lenen van een particulier?
James en Jeremey zeggen vervolgens beide iemand te kennen van wie zij wellicht een Ferrari LaFerrari kunnen lenen maar ook dit blijkt geen optie. Ferrari heeft aangegeven er voor te zullen zorgen dat degene die zijn LaFerrari uitleent aan Top Gear, nooit meer een gelimiteerde Ferrari kan kopen.

McLaren reageert
Vandaag heeft McLaren via de officiële Twitter pagina van McLaren Automotive gereageerd op de hele Top Gear kwestie en heeft aangegeven er wel degelijk plannen waren voor opnames met de P1 op. De reden/oorzaak dat de opnames niet zijn door gegaan ligt volgens McLaren bij de BBC…

Dit verhaal krijgt vast nog een staartje!

Top Gear S22E05
Top Gear aflevering 5 uit seizoen 22 is hier terug te bekijken. Spoel door naar 19:15 voor de Ferrari LaFerrari en spoel door naar 28:00 voor Jeremy’s toelichting waarom er geen rondetijden konden worden gemeten.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.