TOP 5: de meest ideale auto’s voor Glennis Grace

TOP 5: de meest ideale auto’s voor Glennis Grace
TOP 5, Glennis Grace, nieuws,auto's, bepantserd, bepantserde auto's, veiligheid, verstevigd
Bron: © Twitter

We helpen haar graag een ‘handje’. Daarom gingen wij op zoek naar vijftal auto’s, die prima tegen een stootje kunnen.

Iedereen heeft wel eens een slechte dag, maar afgelopen week ‘sloeg’ het nieuws van de Nederlandse zangeres alles: zowel Glennis Grace als haar 16-jarige zoontje worden beschuldigd van ‘te losse handjes’. We denken graag mee met het gezin, en zochten daarom de markt af voor hun ideale nieuwe auto.


TOP 5, Glennis Grace, nieuws,auto's, bepantserd, bepantserde auto's, veiligheid, verstevigd
Bron: © APR

Audi RS7 (AddArmor en APR)

Snel ontsnappen aan de media? Twee Amerikaanse bedrijven, AddArmor en APR, werkten samen aan deze Audi RS7. Hun klanten vroegen om een gepantserd voertuig, waarmee je nog makkelijk de Autobahn kan aanvallen. Hun oplossing is polycarbonaat. Dit is 10 keer sterker dan staal, maar toch 60 procent lichter. De Audi is dan ook maar 200 kg ‘aangekomen’.

De RS7 heeft nu veiligheidsniveau B4, en beschermt tegen alles wat pijn doet. In de middenconsole zijn ook een aantal ‘goodies‘ verstopt; zo heeft de bestuurder beschikking over een geluidskanon, rookgordijn en zelfs pepperspray. Ook opmerkelijk: de handgrepen van de sedan zijn voorzien van elektroshock, om onuitgenodigde gasten af te schrikken.

Tuner APR moest voorkomen dat de gepantserde sedan een schildpad werd. Hun ‘APR Plus Stage II-pakket’ houdt de RS7 fris met 760 pk en maar liefst 1.085 Nm koppel. Een sprintje naar 100 km/u in 2,9 seconden garandeert je een ontsnapping aan alle paparazzi. De RS7 bereikt daarnaast pas bij 325 km/u de top van zijn kunnen. Lekker!


Bron: © Karlmann King

Karlmann King.

De naam verklapt het; met deze zes meter lange SUV voel je je zeker koning van de weg. Deze ware bolide werd in 2018 door het gelijknamige bedrijf onthuld tijdens de Dubai International Motor Show, en is beperkt tot 12 exemplaren. De Karlmann King is gebaseerd op het Ford F-550 platform, en weegt mede daardoor een royale 4.500 kg.

Mocht Glennis Grace belaagd worden, dan is er een (prijzige) upgrade met bepantsering. Hierdoor komt het totale gewicht wél op ruim 6.000 kg. Geen zorgen, de buitenkant is standaard al van koolstofvezel en staal. Vluchten van de media is ook geen probleem: een 6.8-liter V10 met 400 pk staat je bij.


Bron: © Mercedes

Mercedes S Klasse ‘S600 Guard

Misschien komt deze S Klasse je al bekend voor. De S600 Guard wordt in bijna elke film gebruikt, waarbij een belangrijk persoon vervoerd moet worden. Logisch ook, want deze Duitse ‘burgerwagen’ heeft het hoogste protectieniveau (VR10) voor een voertuig. De gepantserde (stalen) carrosserie en de geblindeerde meerlagige ruiten hebben bewezen aardig wat te kunnen incasseren

Het totale gewicht van deze Mercedes zal hierdoor behoorlijk groeien: verwacht het dubbele van een standaard S600, met 2.165 kg ook al niet de lichtste. Om deze zware bepantsering nog wel wendbaar te houden, is de S Klasse enkel beschikbaar als V12-biturbo met 530 pk. Je betaalt hier dan standaard zo’n €470.000 excl. btw voor.


TOP 5, Glennis Grace, nieuws,auto's, bepantserd, bepantserde auto's, veiligheid, verstevigd
Bron: © KLASSEN

Rolls-Royce Cullinan (KLASSEN)

Goed, we begrijpen ook wel dat de Nederlandse zangeres graag in stijl blijft rijden. Gelukkig zagen we deze Cullinan staan bij KLASSEN in Duitsland. En de SUV doet de naam van het bedrijf zeker eer aan. KLASSEN geeft de Britse SUV een upgrade naar veiligheidsniveau BR6. In mensentaal: de Cullinan is bestand tegen kogels en enkele handgranaten. Dus we weten vrij zeker dat het ook wat agressie van de bestuurder kan hebben. Goed om te horen!

Om dit te realiseren zijn de carrosserie en ophanging natuurlijk verstevigt, en zelfs de aandrijflijn is veilig verborgen. Een leuke party-trick: de Cullinan heeft van die ‘runflat-banden’, mocht het echt uit de hand lopen. Om de 2660 kg zware SUV te dragen, kun je rekenen op een 6.75-liter V12-biturbo met 560 pk en 850 Nm koppel. Voor deze aangepakte Rolls-Royce vraagt het Duitse KLASSEN dan wel een slordige 1 miljoen euro.


TOP 5, Glennis Grace, nieuws,auto's, bepantserd, bepantserde auto's, veiligheid, verstevigd
Bron: © Mansory

Mercedes G-klasse (Mansory)

Geen top 5-lijst zonder een G-klasse, lijkt het. Want ook gepantserd is de Mercedes-AMG G63 van Mansory een voor de hand liggende keuze. En dan ziet het er niet eens uit alsof je in een verstevigde wagen zit. Nou ja, misschien wel. Maar de robuuste SUV heeft een speciale carbon fiber-wrap gekregen om zo licht als een veertje te lijken (met nadruk op ‘lijken’)

Verstevigingen zijn aangebracht in de carrosserie (natuurlijk), de wielen en ‘bullbars’. Binnenin zit je zoontje ook comfortabel op exclusieve lederen stoelen. De bepantsering betekent wel dat je Mercedes-AMG G63 nu een flinke 3,750 kilogram weegt.

Motorisch heeft Mansory de G63 natuurlijk ook ‘verstevigd’. Het sterkste optiepakket geeft de 4.0-liter V8 zo’n 800 pk en 1.050 Nm koppel. Geïnteresseerde zangeressen kunnen contact opnemen met Mansory om een uitgebreide prijsopgave te ontvangen. Succes!

Welke (bepantserde) auto zou jij Glennis Grace aanraden? We zijn benieuwd.

Lees ook:

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.