Top 5 : De beste auto’s voor een wipje op de achterbank!

Top 5 : De beste auto’s voor een wipje op de achterbank!

Hier onder vind je 5 auto’s voor ieder zijn budget die verrassend veel ruimte hebben op de achterbank. Ideaal voor de nachtelijke avontuurtjes!

#1 Fiat Multipla

Hoewel over smaak niet valt te twisten, wordt de naam van de Fiat Multipla erg vaak genoemd als het gaat om de lelijkste auto ooit. Het model kwam in 1998 op de markt en won een jaar later al de prijs van lelijkste auto op de Top Gear Awards. Twintig jaar later is de auto populairder dan ooit! Om er nu eentje te scoren moet je goed de occasion sites in de gaten houden. Je gaat er geen leuke dame of heer mee op pikken dus daar is hij niet zeker niet geschikt voor, maar voor een wipje is er meer dan genoeg ruimte!

fiat

#2 Daihatsu Move

Volgens Wikipedia is de Daihatsu Move ontworpen door een Italiaan, dat is er niet van te zien. Het karretje is in 1995 gelanceerd en pik je nu voor een paar honderd euro op! Een echt ruimtewonder voor een klein prijsje een ideale kandidaat voor een gezellige achterbank sessie

Daihatsu

#3 Mazda CX-9

Huh? CX-9 ja Mazda maakt naast de CX-5 ook een grotere SUV. Tweedehands onder de 10 duizend euro te krijgen en dat is de CX-9 zeker waard. De Mazda CX-9 in twee versies met vierwiel- of met voorwielaandrijving geleverd. Als motorisering kozen de Japanners voor V6-motoren van partner Ford. Het instapmodel kreeg een 3,5 liter motor met een prestatievermogen van 193 kW (263 pk). In 2008 volgde er een krachtigere V6-motor. Deze motor met een cilinderinhoud van 3,7 liter had een prestatievermogen van 204 kW (277 pk). Met plek voor 7 personen en 5 meter lang is er in de CX-9 genoeg ruimte om lekker achterin en voorin te liggen!

Mazda

#4 BRABUS V-Klasse

Een flinke smak geld, maar dan zit je achterin wel als een echte baas!

Dat BRABUS bijzondere creaties op de weg zet wisten we al langer, maar wist je al dat de mannen uit Bottrop zich ook bezighouden met het aanpakken van V-klasses? Laten we vooropstellen dat BRABUS het meeste werk aan het interieur heeft gehad, want dit keer vinden we geen absurd aantal pk’s onder de kap. Er wordt door de PowerXtra-module een winst van 45 pk behaald waardoor het totaal op 235 uitkomt. Het maximale koppel is toegenomen tot 510 Nm en daarmee sprint dit sportieve busje in 8,8 seconden naar de 100 km/h. De topsnelheid ligt op een niet misselijke 210 km/h.

Van buiten krijgt de V250d een nieuwe voor- en achterbumper, een bijpassend uitlaatsysteem en een nieuw setje velgen. Binnenin zien we het veelvuldig gebruik van hoogwaardig leer met fraaie stiksels inclusief twee 15,6 inch LCS-schermen, Apple TV en een Bluray-speler. Ideaal voor een Romantische avond op de achterbank! De Brabus is van jou voor een kleine €296.396,-! Lees hier meer over de Brabus.

Brabus
Brabus

#5 Volkswagen Touareg V10 TDI

Elke Touareg is ruim maar niet elke Touareg is zo sterk als deze! De Volkswagen Touareg V10 TDI was de krachtigste personen auto diesel ter wereld toen hij van de band afrolde. Een icoon uit een periode waarin Volkswagen veel ambitie had als het aankwam op ontwikkeling van motoren!

De Volkswagen Touareg V10 TDI hoort in het rijtje Bugatti Veyron, Phaeton W12 en Passat W8 als het aankomt op projecten die veel geld hebben gekost door Ferdinand Piëch! De Touareg heeft een hoge en brede zit op de achterbank en dat maakt hem ideaal voor een gezellig onderonsje op de achterbank. Een Touareg uit 2002 pik je nu op rond de 11 duizend euro op met wat kilometers op de teller!

Volkswagen

Stijn Dekker

Stijn is al 24 jaar gepassioneerd over auto's. Van een Jaguar E-type tot een Hyundai i20n en alles daar tussen!