Top 4 leukste auto podcasts!

Top 4 leukste auto podcasts!

Dat podcasts anno 2024 helemaal hot en happening zijn dat weten we allemaal. Wanneer je tegenwoordig geen podcast hebt val je eigenlijk buiten de boot. Nu vinden wij het soms wel lekker om een podcast te luisteren in plaats van muziek. En daarom hebben we speciaal voor jou een top 4 met de leukste auto podcasts van Nederland gemaakt. In deze podcasts bespreken de hosts van de aflevering alles over waar wij zo dol op zijn: auto’s. Deze lijst is op willekeurige volgorde gemaakt!

1. Autoweek Podcast – De Uitlaat

Auto week de uitlaat podcast afbeelding
bron: www.autoweek.nl/autonieuws/artikel/autoweek-podcast-de-uitlaat/

In 2020 is Autoweek de podcast genaamd ‘De Uitlaat’ gestart en inmiddels kan je al 107 afleveringen (terug)luisteren. Elke aflevering krijg je een blik achter de schermen: waar ze deze keer zijn geweest, waar gaat de reis naartoe en wat staat er in de garage. De host van deze podcast is Roy Kleijwegt met als vaste gast Marco Gorter. Maar zo nu en dan schuiven andere redacteuren ook aan en delen zij ook hun ervaringen. Kortom: als je nu benieuwd bent met welke auto ze deze week aankomen en wat hun ervaringen zijn met het rijden in een auto zoals een Audi RS6, dan is dit jouw podcast!

2. De Nationale Autoshow BNR

De nationale autoshow afbeelding
bron: www.bnr.nl/podcast/de-nationale-autoshow

Meindert Schut is een van de hosts van deze podcast en is journalist en presentator. Meindert is dol op analyseren en zal daarmee jou voorzien van de laatste analyses en nieuwtjes uit de autowereld. Mede-host en presentator Wouter Karssen is al een bekende naam (onder andere van autoblog.nl). Wouter is een echte autoliefhebber en zijn enthousiasme en liefde voor auto’s zal je in de podcast ook zeker terughoren. In de Nationale Autoshow duiken ze diep in de onderwerpen en bespreken ze alles omtrent nieuwe wetten en regels, en analyseren ze alles wat met auto’s te maken heeft. Wil je feiten horen? Luister dan de Nationale Autoshow!

3. Autowereld Podcast

De autowereld podcast afbeelding
bron: www.rtlautowereld.pmgcontent.nl/podcast/

Samen met Carin van ’t Net, Tom Coronel en Andreas Pol worden er veel leuke onderwerpen besproken in de Autowereld Podcast. Ook in deze podcast wordt alles wat met auto’s, en alles daarom heen, te maken heeft uitgebreid besproken. En dit doen ze niet alleen, ze nodigen de leukste gasten uit welke vertellen over hun ervaringen met auto’s. In de afgelopen afleveringen zijn er al veel onderwerpen aan bod gekomen waaronder chiptuning, Jan Lammers die verteld over zijn Dakar avonturen en Tom die je meeneemt in een McLaren 720s.

4. Autoblog.nl

Autoblog podcast afbeelding
bron: spotify – autoblog de podcast

De autoblog.nl podcast bespreekt wekelijks alle laatste nieuwtjes over auto´s. In elke aflevering behandelen ze een breed scala aan onderwerpen binnen de autowereld, van het laatste autonieuws tot vermakelijke discussies over voorkeuren voor auto’s. Ook stippen ze onderwerpen aan zoals de verplichte nieuwe snelheid op de ring van Amsterdam. Kortom op een informele manier gaan deze mannen met elkaar in gesprek om jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in autoland. Alsof je gezellig met je vrienden aan tafel over auto’s aan het praten bent!


Anita Polet

Anita is dol op motoren en (super)cars! Het liefst met zoveel mogelijk herrie zo hard mogelijk.