Top 10 populairste auto’s in Nederland

Top 10 populairste auto’s in Nederland

Welke auto’s zijn populair op AutoScout24 in Nederland?

Uit het zoekgedrag op onze website van de afgelopen twee jaar hebben we een top 10 lijst gemaakt van de meest populaire auto’s. Tijdloze en iconische auto’s die een hele generatie definiëren. Ontdek nu hoe de meest populaire auto’s in de loop der tijd zijn veranderd!

1. Volkswagen Golf

1974

2017

Het originele concept van de Volkswagen Golf had twee duidelijke doelen: vier personen in een kleine ruimte zetten, terwijl de auto in kwestie de ‘power’ had van een sportwagen. Dat concept gaat nu al ruim 40 jaar mee en zeven generaties later blijft het één van de favoriete auto’s onder autobestuurders van alle leeftijden. De Volkswagen Golf, die wordt gezien als een auto uit de middenklasse, biedt kwaliteit op alle fronten.

In 1992 werd de Volkswagen Golf uitgeroepen tot auto van het jaar in Europa en in 2015 was het de best verkochte auto van het Europese continent. De belangrijkste erkenning kreeg de Duitse vierwieler echter in 2009 toen hij werd bekroond als ‘Wereldauto van het jaar’. De vakpers heeft ook altijd de loftrompet geblazen over zijn sportieve versie, de Golf GTI. Zo is dit model vele malen geroemd door bladen als Top Gear.

Sinds enige tijd kent de Golf ook een elektrische (E-Golf) en een hybride versie (GTE) voor de milieubewuste autobestuurders.

2. Volkswagen Polo

1975

2016

Het succes van de Polo werd in 2010 nog eens bevestigd bij de uitreiking van de ‘Wereldauto van het jaar’. De Volkswagen Polo heeft zijn directe concurrentie verslagen door zijn comfort, verfijnde design, ruimte en prestaties. De Polo biedt voor het B-segment het nodige comfort voor vier volwassen personen en heeft tevens een grote bagageruimte.

Ondertussen is de zesde generatie van de Volkswagen Polo op de markt. Deze generatie is groter, luxer, maar vooral veiliger dan de vorige generaties. Ook deze generatie Polo heeft een sportieve GTI-uitvoering. Voor de zuinige rijder kan de Polo nog altijd nieuw worden geleverd op aardgas.

3. BMW 3-serie

Het tijdschrift Car & Drive reserveerde tussen 1992 en 2009 steevast een plek in haar top 10 voor deze stijlvolle auto. Tijdens de New York Auto Show van 2006 werd hij uitgeroepen tot ‘Wereldauto van het jaar’. De 3-serie is een succesproduct van BMW en behoort tot het best verkochte model aller tijden.

Het feit dat de BMW 3-serie in 1990 opdook in de film ‘Pretty Woman’ met acteur Richard Gere achter het stuur, maakte van deze auto een icoon. De auto was echter niet alleen een succes op het witte doek. In 1998 won het de 24 uursrace op de Nürburgring in Duitsland met de E46 320d. Tussen 2005 en 2007 viel de auto drie keer in de prijzen tijdens het World Touring Car Championship. De raceuitvoeringen van de BMW 3-serie namen ook deel aan verschillende andere gerenommeerde competities, waaronder de Deutsche Tourenwagen Masters.

4. Opel Astra

1991

2017

De Astra maakte zijn debuut in de autowereld in 1991 en heeft sindsdien vijf generaties aan auto’s opgeleverd. Het meest recente model dateert uit 2015. Het is één van de meest verkochte modellen van Opel. Voornamelijk het uitroepen van de Astra tot ‘Europese auto van het jaar’ gaven de verkoopaantallen van het nieuwste model een boost.

Een interessant weetje is dat de Opel Astra (generatie H en J) internationaal regelmatig gebruikt werd om foto’s te maken voor Google Streetview.

5. Ford Focus

1998

2016

Na meer dan 30 jaar trouwe dienst is de Ford Escort in 1998 vervangen door de Focus. Deze ontving het jaar erop direct de prijs voor ‘Wereldauto van het jaar’. De Focus had met een hatchback (drie- en vijfdeurs), een stationwagen, een sedan en een cabriolet een zeer breed aanbod van modellen. De cabriolet en de driedeurs hatchback zijn ondertussen uit het productieproces geschrapt.

De huidige generatie Focus was het eerste Ford-model met de zuinige 1.0 Ecoboost-motor. Deze motor is internationaal uitgeroepen tot de beste motor van 2012. Comfort, zuinigheid en prestaties werden voorop gesteld bij de ontwikkeling. De Focus was in hetzelfde jaar de best verkochte auto van de wereld.

Ford heeft het kort geprobeerd met een elektrische Focus. Deze is, ondanks de stijgende populariteit van elektrische voertuigen, niet meer nieuw te bestellen. Voor de sportievere rijder ontwikkelde Ford twee varianten voor verschillende prijsklassen: de ST en de RS.

6. Opel Corsa

1983

2016

Vanaf de Corsa D kregen de vijfdeurs en de driedeurs unieke designelementen en eigen karaktereigenschappen. De driedeursversie kreeg een wat sportiever design, waar de vijfdeursauto als familieauto ging fungeren.

De nieuwste Corsa is vanaf 2015 te bestellen. Het is het enige model in zijn klasse die met wifi-verbinding te bestellen valt. Aan deze hotspot kunnen tot wel zeven apparaten worden verbonden.

7. Renault Clio

Het succes van de Clio kreeg zijn vervolg in 2006, toen de derde generatie opnieuw geëerd werd voor zijn royale ruimte. Om de ruimte van de Clio een nog grotere dimensie te geven, bracht Renault een stationwagen van de Clio uit. Deze verlengde uitvoering beschikte over dezelfde beenruimte, maar met een behoorlijk grotere laadbak.

In 2012 werd de nieuwste generatie van de Clio geïntroduceerd. Deze generatie is na vijf jaar nog steeds één van de best verkopende B-segmentauto’s. Met deze generatie Clio is de Renault Clio uitgegroeid tot de bestverkopende Renault van Nederland.

8. Audi A3

1996

2017

De auto werd in 1996 gepresenteerd als de jongere en sportieve van zijn oudere broer, de A4. Toentertijd beschikte de Audi A3 enkel over een driedeursuitvoering. Het onderstel en de techniek werden gedeeld met de vierde generatie van de Volkswagen Golf. In de jaren die volgden werden meer varianten van de A3 uitgebracht. Ondertussen valt hij te bestellen als sedan, cabrio, drie- en vijfdeurs hatchback.

De derde generatie van de Audi A3 bracht de G-Tron en E-Tron voort. Dit zijn respectievelijk modellen die op gas en elektriciteit rijden.  Dit is een typisch voorbeeld van “Vorsprung durch Technik”.

9. Renault Mégane

1996

2017

In 2016 was de Renault Mégane de best verkopende auto ter wereld. De vierde generatie die afgelopen jaar werd geïntroduceerd, richt zich voornamelijk op families. Met als gevolg dat de productie van de Coupé en de CC (Coupé Cabriolet) is gestopt. De nieuwe generatie van de Renault Mégane concentreert zich vooral op de veiligheid en gebruikt daarvoor de modernste technologie. De auto heeft echter niet ingeboet aan zijn sportieve uiterlijk, zoals te zien is in de Mégane GT-Line en de RS, maar wekt desondanks vooral de interesse van een volwassen publiek.

10. Mercedes-Benz C-klasse

1993

2017

De C-Klasse is de kleinste sedan van Mercedes. Desondanks is het een ruime en volumineuze auto, welke vooral is bestemd voor familiegebruik. Naast de sedan heeft de C-Klasse een ruime stationwagen en sportieve coupés en cabrio’s. Met de laatste uitvoeringen wil Mercedes-Benz een breder en vooral jonger publiek bereiken.

Totaal zijn er negen benzinemotoren en vijf dieselmotoren te bestellen voor de Mercedes-Benz C-Klasse. Daarmee is het altijd mogelijk een auto te kiezen met een passend vermogen. Daarbij is de AMG de topuitvoering, welke tevens meerijdt met de DTM-races.

Via Autoscout24

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.