Tim: ‘De Suzuki Swift S is eigenlijk een ideale daily als student’

Tim: ‘De Suzuki Swift S is eigenlijk een ideale daily als student’

Foto: © Op Hart voor Auto’s SHOWTIME!

In onze zoektocht naar de Top 50 eigenaren, spraken we met eigenaar Tim.

Ook Suzuki’s verdienen wat aandacht. Vooral deze Swift Sport-edition van Tim. Hij is de eigenaar van nummer 98. In totaal kwamen er slechts 275 naar Nederland. En Suzuki deed niet moeilijk over ‘top- en minder top-klanten’. We kijken naar jou, Ferrari.

Via zijn familie gekocht

Inmiddels rijdt Tim al jaren in zijn Suzuki Swift S. Als student is een auto erbij niet altijd even makkelijk. Daarom is hij heel blij met het ‘daily-driver’ gehalte van zijn auto. ‘Het rijdt elke dag heerlijk. Lekker zuinig, maar toch ook sportief!’

En zijn ideale auto stond eigenlijk gewoon al op de oprit. ‘De Swift was origineel van mijn moeder, die hem in 2014 in de showroom kocht. Maar toen zij vier jaar geleden een Audi TTs Roadster uit 2017 op het oog had, nam ik de Swift van haar over’. Ideaal, dus.

De Suzuki Swift S van Tim

Hij kon hem, als autoliefhebber, natuurlijk niet standaard laten. Zo installeerde hij een volledig RVS uitlaat-systeem met sport-einddemper. Een ‘cold-air intake’ en sprintbooster – waarmee de gevoeligheid van het gaspedaal iets versneld wordt – maken 94 pk van de 1.2-liter atmosferische viercilinder tóch iets spannender. Op de lange termijn ziet Tim zelf tóch een motorswap wel zitten.

Tim: @swift_s_edition

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.