Home, Nieuws

Theon Design bouwt stijlvolle Porsche 911!

Voor echte liefhebbers is de luchtgekoelde generatie Porsche 911, de ultieme auto van het merk. Mocht jij nou zo iemand zijn, je hebt geluk!!

Voor Porsche liefhebbes zijn de luchtgekoelde generaties van de 911 het beste van het beste. Hun eenvoud gecombineerd met het tijdloze ontwerp maakt ze tot een behoefte onder de fans van het merk en autoliefhebbers, wat ons brengt bij deze nieuwste Porsche 911-restauratie uitgevoerd door het Britse Theon Design.

Dit is de Theon Design HK002, zo genoemd omdat hij in opdracht is gemaakt voor een klant in Hong Kong, de tweede die op weg is naar dat rijke land. Hij is gebaseerd op de 911 uit het 964-tijdperk, een van de laatste luchtgekoelde generaties van de iconische sportwagen in de jaren ’90.

Gemaakt door Adam Hawley van Theon Design, begon het herstelproces van de HK002 met het strippen van een 964-generatie 911 tot op het metaal. Schade werd vervolgens gerepareerd, inclusief de verstijfde carrosserie. Het repareren van de carrosserie van de 964 werd allemaal gedaan via een computer, inclusief de 3D-gegevens van het voertuig voor absolute precisie.

Hawley voegde ook enkele belangrijke details toe van klassieke 911’s (en moderne concepten) op de HK002, zoals de lange motorkap van de vroege generatie 911’s, brede spatborden van de 911 S / T en de elektrisch verstelbare aluminium buitenspiegels van Porsche’s 991 Speedster concept in 2018.

Binnen begroeten Recaro sportkuipstoelen de eigenaar uit Hong Kong, afgewerkt in semi-aniline groen leer met een Spinneybeck-weefsel en een contrasterende gele streep. Overal in de cabine zijn carbon fiber accenten aangebracht, terwijl het Nardi-stuurwiel op maat is gestikt om bij het interieur te passen.

Wat de mechanica betreft, biedt Theon Designs verschillende motorkeuzes, variërend van 3,8 liter tot 4,0 liter, met turbocompressor of met natuurlijke aanzuiging. De HK002 wordt aangedreven door een sterk verbeterde 3,8-liter motor, die 371 pk produceert. Deze nummers worden naar de achterwielen gestuurd via een herbouwde G50 handgeschakelde zesversnellingsbak uit de 993.

Deze smakelijke restauratie is natuurlijk niet goedkoop. Theon Design zegt dat dit voorbeeld in opdracht begint bij £ 300.000 of ongeveer €344787,- met de huidige wisselkoersen. Het duurt ook nog eens 18 maanden om deze perfectie op te bouwen.