Tesla superchargers nu ook openbaar in Buitenland

Tesla superchargers nu ook openbaar in Buitenland

Tesla heeft zichzelf goed ontwikkelt en domineert de elektrische markt met zowel hun auto’s als hun laadstructuur. Maar nu er naast de Tesla’s steeds meer andere elektrische voertuigen over de weg scheuren, is er een nieuw verdienmodel ontstaan: de Tesla superchargers komen openbaar.

Zoals bekend is van Tesla, is de laadstructuur simpelweg ideaal. Verspreid over de hele wereld staan de Tesla superchargers klaar voor hun klanten. Je laad erg snel van 20% tot 80% en bent dan vaak al binnen 20 minuten weg. Ideaal als je veel onderweg bent, dagelijks lange reizen moet maken of vakanties graag met de auto neemt.

Tesla superchargers openbaar

Woensdag 18 mei 2022 zijn er een aantal superchagers op openbaar gezet in België, het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Spanje en Zweden. Dit is niet een nieuw idee, het project is al uitgeprobeerd en doorgevoerd in Nederland. Een groot succes bleek het bij ons, ondertussen zijn alle Tesla superchargers namelijk beschikbaar voor andere modellen en merken.

Vaak genoeg hoor je mensen die het elektrisch rijden nog even uitstellen, soms zelfs vanwege de lange vakantiereizen. Ook wij moeten toegeven, dat elektrisch rijden een andere mindset vraagt. Er moet gekeken worden naar de extra laadtijd en je moet eerlijk zijn over de dagelijkse kilometers die je rijdt. Maar ook tijdens langere zaken- of vakantieritten ben je met de elektrische auto altijd meer tijd kwijt dan met een benzine- of dieselauto. Echter kan deze openbaarmaking van Tesla hier een handje bij helpen!

Is er dan nog ruimte voor de Tesla’s?

Is er, desondanks deze nieuwe aanpassing, nog wel genoeg ruimte voor de Tesla’s die er vanuit gaan dat ze kunnen opladen. Het grootste voordeel is dat alle Tesla’s zijn verbonden met het complete systeem en dus ook weten of er plek is bij de Tesla superchargers. Ook dit wordt meegenomen in de routeplanning, zodra je een locatie invult wat buiten je range valt.

Tesla doet ook hun best om het voor hun klanten nog steeds voordelig te maken. Als Tesla bestuurder betaal je per kWh €0,55 terwijl je als ‘gast’ een gemiddelde van €0,70 gaat betalen per kWh. Het is voor dit project in België, het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Spanje en Zweden mogelijk een abonnement af te sluiten. Je betaalt dan (voor nu nog) maar €0,55. Het abonnement kost (voorlopig) per maand €12,99.

Okke Messemaeckers van de Graaff

Okke combineert zijn enthousiasme met zijn passie voor de Automotive. Zijn voorkeur voor auto's varieert enorm, van klassiekers tot moderne auto's, niks is te gek.