Handig: de Tesla Model S parkeert zichzelf in!

Handig: de Tesla Model S parkeert zichzelf in!

Tesla Motors blijft bezig met software updates voor de Tesla Model S en de nieuwe Tesla Model X. De vorige update, de 7.0, werd voornamelijk bekend van de veelbesproken autopilot die nog niet helemaal naar wens werkte. Nu met de 7.1 update is de autopilot verbeterd en is er een nieuwe feature bijgekomen…

De bèta versie van de 7.1 update is sinds enkele dagen beschikbaar en zo hebben enkele Tesla eigenaren de afgelopen dagen tijd gehad om het een en ander te proberen. De nieuwe feature waar ik het over heb stelt je instaat om je Tesla te in en uit te parkeren zonder dat je zelf in de auto zit. Dit is niks nieuws uiteraard, dit zagen we namelijk eerder al in de 2016 BMW 7-Series, maar toch blijft het iets gaafs dat je nog niet veel ziet.

De naam van deze nieuwe functie luidt de ‘Summon’ feature en Tesla Motors geeft duidelijk aan dat dit nog een testversie is en dat er in alle veiligheid mee om moet worden gegaan. Het testen van de ‘Summon’ feature wordt aangeraden om op privé terrein uit te voeren. Het is een gave functie maar doe voorzichtig!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.