Tesla Roadster II: Specs & prijs voor Nederland zijn bekend!

Tesla Roadster II: Specs & prijs voor Nederland zijn bekend!

Tesla Roadster II Specs Prijs Nederland

Het is alweer drie maanden geleden dat Elon Musk de wereld op zijn grondvesten deed schudden met de aankondiging van de Tesla Roadster II. En in de tussentijd komt hij met een vrachtwagen en schiet hij nog even zijn eigen Tesla Roadster de lucht in. Hij weet wel hoe hij de gemoederen bezig moet houden!

En nu doet hij dat weer, door ons Nederlanders de definitieve specificaties en de vanafprijs te presenteren. Werden we eerst plat gebombardeerd met een koppel van 10.000 Nm en een 0 – 100 tijd van slechts 1.9 seconden, die cijfers kloppen nagenoeg nog steeds. Er hoeft slechts een kleine nuance aangebracht te worden. De 0 – 100 springt gaat in 2,1 seconden. Nog een oogverblindend snelle acceleratie, maar die twee tienden verschil zit hem in de laatste 4 kilometer tot de 100. De 1,9 seconden-sprint was namelijk gebaseerd op een 0 – 60 mijlen per uur sprint.

De actieradius wordt 1.000 kilometer. En dat is veel, heel veel. De Mercedes SLS AMG Electric Drive, de volledig elektrische SLS AMG rolt met geluk 250 tot 300 kilometers op een acculading. En die is nog meer dan 2 keer zo duur dan deze Tesla Roadster, maar eerst meer nieuws van Musk. De topsnelheid blijft nog steeds gissen, ‘400+’ is as concreet as it gets right now. (Vergeef me mijn vertaalkunsten, maar dit bekt lekker).

En dan nu, het ‘bestel-proces’. Ga naar www.tesla.com, klik bovenin op de header ‘Roadster’ en daarna op ‘Reserveer nu’ en de rest wijst zich vanzelf. €215.000,- mag je binnen tien dagen aftikken voor de Founders-uitvoering. Een prijs voor het reguliere model is nog niet vrijgegeven, enkel dat je meer dan een dikke Golf 7 GTI Clubsport af mag tikken als aanbetaling. 43.000 euro’s om precies te zijn. Het is allemaal een klap geld, maar gezien het feit dat een Tesla Roadster van de vorige generatie maar €30.000,- af schrijft in 6 jaar, maakt het de nieuwe Tesla Roadster II naast zijn prestaties ook prijstechnisch wel heel interessant. Je Audi RS6 C7 zal een klets meer afschrijven in 6 jaar tijd!

Tesla Roadster II Specs Prijs Nederland

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.