Tesla opent 800ste Superchargerlocatie in Europa!

Tesla opent 800ste Superchargerlocatie in Europa!

In de laatste weken zijn er weer een aantal Superchargerlocaties in gebruik genomen. Vandaag heeft Tesla de 800e locatie in Europa geopend. Over deze locaties zijn bijna 9.000 Superchargers zijn verdeeld. De Superchargers staan in 30 landen van Europa, waar Letland eerder deze maand bij heeft aangesloten en zijn eerste superchargerlocatie heeft geopend.

Tesla Superschargers

Grotere locaties

De 800e locatie is geopend in Frankrijk. De Avignon Supercharger, op weg naar Marseille en de Franse Rivièra, heeft 28 Superchargers gekregen. Dit is in lijn met de strategie van Tesla. Ze willen grotere locaties openen om de steeds groter wordende vloot aan Teslas te kunnen blijven laden. De Recordhouder is de Nebbenes-locatie in Noorwegen. Deze locatie is een van de grootste locaties met 44 Superchargers. Om deze groei in beeld te brengen: toen Teslamin augustus 2013 de eerste zes Europese locaties openden, had elke locatie maar vier Superchargers. Tesla zit nu gemiddeld op iets meer dan 11 Superchargers per locatie.

Sneller en betrouwbaar je Tesla opladen

De verbeterde batterij- en oplaadtechnologieën zorgen voor een hogere oplaadsnelheid. Nu kan het zelfs tot 250 kW door de V3 Superchargers. Hoewel de technologie blijft doorgroeien blijft Tesla sterk focussen op hun betrouwbaarheid, omdat dit een van de belangrijkste punten is van een snellaadnetwerk dat gemaakt is om lange afstanden te kunnen rijden. In het impactrapport van Tesla uit 2021, hadden ze vorig jaar wereldwijd een uptime van 99,96% geregistreerd. Dit betekent dat 99,96% van de laders in gebruik werden genomen.

Het grootste publieke snellaadnetwerk in Europa

De Pilot die met niet-Tesla Superchargers, die in november 2021 werd gelanceerd, is zich blijven uitbreiden naar nieuwe locaties en landen ter ondersteuning van onze missie: de wereldwijde overgang naar duurzame energie te versnellen. De pilot is nu live in 13 markten, met een totaal van meer dan 250 locaties en 3.600 Superchargers. Met deze pilot bekijken en testen ze feitelijk het grootste openbare snellaadnetwerk in Europa (> 150 kW). In de komende jaren wil Tesla het nog verder uitgebreiden naar meer landen en stations. In Nederland zijn er nu 38 Superchargerlocaties, die samen goed zijn voor meer dan 650 snellaadpalen.

Voor Tesla-rijders is dit super goed nieuws. Het zal nog makkelijker gemaakt worden om je Tesla mee te nemen voor grotere afstanden. Deze extra stations komen ook op een goed moment met de Zomervakantie in het geschiedt! Welke superchargestations ga jij deze zomer bezoeken?

Menno van Oers

Vanaf jongs af aan ben ik al gek van auto's. Dit enthousiasme hoop ik graag over te brengen door middel van mijn baan als redacteur bij Hart voor Auto's!