Tesla Model X
Nieuws

Komst Tesla Model X nog even uitgesteld

Tesla Model X

De komst van de Tesla Model X wordt wederom uitgesteld, de productie zou eind dit jaar van start gaan maar dat gaat niet meer door. De Model X komt zeker maar de officiële introductie is nu vertraagd.

Volgens Tesla CEO Elon Musk, is de introductie uitgesteld in verband met extra tests die uitgevoerd moeten worden. Tot nu toe zouden er al 20.000 kopers wereldwijd zijn die inmiddels ook al betaald hebben voor de Tesla Model X. Een aantal van hen zal niet blij zijn met de gang van zaken maar Elon Musk weet het het negatieve verhaal om te buigen naar een iets positiever beeld. Hij zegt dat Tesla Motors liever minder omzet ziet dan dat zij een product op de markt zetten waar hun klanten niet blij mee zijn.

Negativiteit kunnen consequenties op de korte termijn hebben terwijl positiviteit invloed heeft op de lange termijn, zo verklaart Tesla Motors in een officiële verklaring. ”Er zijn veel andere bedrijven die deze filosofie niet volgen, terwijl dit van invloed kan zijn op investeerders. Tesla gaat niet veranderen”.

Tesla levert momenteel alleen de Model S waarvan er in het derde kwartaal van dit jaar 7.785 exemplaren afgeleverd. Over het hele jaar verwacht Tesla Motors er 33.000 af te leveren, een toename van 50% ten opzichte van 2013. Toch rekenden zij er eerder op om over heel 2014 zo´n 35.000 stuks af te zetten. Het verlies in afzet komt volgens de fabrikant door de introductie van de vierwielaangedreven versie. Musk geeft aan dat in 2015 en 2016 de vraag naar de Model S met 50% per jaar zal toenemen.

Er is geen nieuwe datum aangekondigd voor de lancering van de Model X.

Tesla Model X

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.