Tesla Model S vs BMW M5

Tesla Model S vs BMW M5

Lees hieronder het verhaal van een Tesla Model S rijder die in aanraking kwam met een BMW M5.

7 Maart 2014

Ik heb dit ongeval gebruikt als een leermoment voor mijn tienerkinderen dat het niet uitmaakt hoe voorzichtig je ook rijdt of hoe zeker je ook bent van je omgeving, er altijd een ongeluk kan gebeuren. Gezien deze realiteit van het leven, ben ik blij dat ik rijd met de veiligste auto op de weg.

Ik wil graag delen wat ik heb ervaren toen ik met mijn Tesla S betrokken raakte bij een groot verkeersongeval. Ik rijd mijn 60kwh Model S nu drie maanden en ik ben blij met mijn aankoop. We hadden zojuist een familietrip gemaakt van het San Francisco Bay gebied naar zuid California en Las Vegas. We hebben slechts drie dollar hoeven te betalen voor het opladen voor de gehele trip en geen enkel moment in twijfel gezeten over de actieradius van de auto. Overal waar we kwamen waren verbaasde portiers en bedienden elke keer dat wij met z’n vijven en een hele hoop bagage uit de auto stapten.

Mijn vrouw, ik en een anders stel, waren onderweg naar huis op een vrijdagavond, mijn vrouw haar verjaardag, toen wij aankwamen op een blinde kruising in een rustige, onverlichte, woonwijk, toen zonder waarschuwing, uit het niets een BMW vanuit de straat van links kwam. Ik zag een stel koplampen op hoge snelheid naderen en hoorde het luide gebrul van de motor. Ik had nauwelijks tijd om een ​​krachtterm te schreeuwen voordat de BMW ons raakte en mijn airbags werden geactiveerd.

Het bleek dat een tiener met een BMW M5 met ongeveer 100 km/h het stopbord had genegeerd en de voorkant van mijn Model S had geramd. Iedereen in de auto bevestigde dat zij ongedeerd waren en verlieten de auto. Ik belde meteen de Tesla service rond middernacht en tot mijn verbazing kreeg ik iemand aan de telefoon die mij kon adviseren over het wegslepen van de Tesla.

De politie en brandweer waren ter plekken binnen enkele minuten en lieten mij weten dat de BMW tot stilstand was gekomen, iets verderop de weg; ik dacht eigenlijk dat de bestuurder er vandoor was gegaan. De BMW had mij hard genoeg geraakt zodat hij was gaan spinnen en tollen en minstens twee keer over de kop was gevlogen en een boom had geraakt. De auto stond op zijn wielen in de tegenovergestelde richting; de auto had een ongelofelijke schade. De jonge bestuurder van de BMW was versuft maar leek ongedeerd. Mijn Model S daarentegen had wat schade aan de voorbumper en zag er verder goed uit.

Ik heb een aantal foto’s van de auto’s toegevoegd, evenals als de dashcam video. Als je naar de beelden kijken op het moment van de aanrijding zie je dat de Model S nauwelijks bewoog toen de M5 onze bumper ramde. De inzittenden van de Model S ervoeren slechts wat gewiebel en de enige verwondingen waren kneuzingen ten gevolgen van het uitklappen van de lagere airbags.

In een voorgaande carrière was ik ‘Navy Flight Surgeon’ en mijn training en taken bestonden uit het onderzoeken van vliegtuig ongelukken. Als ik naderhand mijn ongeluk met de Tesla en BMW bekijk, ben ik er van overtuigd dat de toevallige timing en de solide constructie van mijn Tesla onze levens heeft gered, evenals het leven van het andere stel en dat voorkomen is dat vier jonge kinderen, weeskinderen zijn geworden.

Vernon H

Tesla Model S vs BMW M5 - www.hartvoorautos.nl

Tesla Model S vs BMW M5 - www.hartvoorautos.nl

Tesla Model S vs BMW M5 - www.hartvoorautos.nl

Tesla Model S vs BMW M5 - www.hartvoorautos.nl

Tesla Model S vs BMW M5 - www.hartvoorautos.nl

Bron: Teslamotors.com

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.