Tesla Model S Plaid Delivery Event bevestigd voor 10 juni!

Tesla Model S Plaid Delivery Event bevestigd voor 10 juni!

De bizarre Model S staat op het punt afgeleverd te worden aan de eerste klanten, dus mocht je liefhebber zijn? Zet 10 juni vast in de agenda!

Tesla heeft officieel bevestigd dat het op 10 juni 2021 zal beginnen met de levering aan klanten van zijn geheel nieuwe Tesla Model S Plaid. Een zogeheten flagships model met drie motoren en vierwielaandrijving met uitzonderlijke acceleratie en EV-technologieën.

De vertraagde marktintroductie werd eerder gesuggereerd door Tesla’s CEO Elon Musk, die erg enthousiast lijkt over het nieuwste product van Tesla. De leveringen aan de klant vinden plaats in de Tesla-fabriek in Fremont om 19.00 uur Pacific Time en worden live gestreamd.

De afbeelding wijst duidelijk op de snelheid van de Tesla Model S Plaid, van 0 naar 100 km/h in 1,99 seconden. We weten niet hoeveel auto’s Tesla zal overhandigen, maar er zijn er zeker al genoeg geproduceerd en wachtend. De beschrijving onder de afbeelding “Only thing beyond ludicrous, is Plaid” heeft betrekking op de vorige zogeheten “Ludicrous” modus in de Tesla auto’s.

Tesla heeft onlangs ook het resultaat van 1/4 mijl van 9,23 seconden bij 249 km/h bevestigd. Er komt veel meer kijken bij de opgefriste Tesla Model S dan alleen acceleratie. Deze auto zit boordevol nieuwe dingen die we weken, zo niet maanden nodig hebben om te ontdekken. Voor zover bekend volgt kort na de Plaid de tweemotorige Tesla Model S Long Range versie.

Thomas Heule