Tesla Model S P90D vs Lamborghini Aventador - Hartvoorautos.nl
Nieuws

Wie is er sneller? De Tesla of de Lamborghini?

Een tijdje geleden kregen wij bericht van Tesla Motors Nederland met de vraag of wij interesse hadden om een rijtest te maken van de Tesla Model S. Nee, niet zomaar een Model S maar de Hart voor Auto’s versie: de P90D!

De P90D is de meest krachtige auto in het gamma van Tesla. Er bestaan wat meningsverschillen over hoe je het vermogen van de P90D omrekent naar paardenkrachten maar dat ‘ie ruim 700 pk tot zijn beschikking heeft is een feit. Dat gecombineerd met een koppel van 967 Nm dat direct vanuit stilstand beschikbaar is, levert bizarre acceleratietijden op. De sprint van 0 tot 100 km/h is in slechts 3,3 seconden geklaard maar kan nog sneller dankzij de befaamde Ludicrous mode. In dat geval komt alle energie in één keer vrij over alle vier de wielen en dan sprint de P90D in slechts 3,0 seconden naar de 100 km/h.

Vergelijking
Wij wilden graag een vergelijking making om te laten zien hóe snel dat wel niet is. Dus vroegen wij een vriend met een Lamborghini Aventador om dit op beeld vast te leggen. Voor de goede orde: de Aventador maakt gebruik van een 6,5 liter grote V12, ook met ruim 700 pk en een maximaal koppel van 690 Nm dat beschikbaar is vanaf 5500 t/pm. In het gunstigste geval en met launch control kan de Aventador dan in 2,9 seconden de 100 km/h aantikken.

Wie is het snelste?
Best een goede match dus voor de Tesla Model S P90D! Benieuwd naar wie deze sprint wint? Bekijk de ‘gewone’ video hier bovenaan met het zicht vanaf de straat, ín de Aventador en ín de P90D. Bekijk de video hier direct boven voor een nog gavere beleving dankzij de unieke 360º techniek. Deze video hebben we gemaakt in samenwerking met 360Fabriek.nl en werkt het beste in de YouTube-app op je telefoon.

Tot slot; de Tesla Model S P90D staat op Nederlands kenteken op je oprit vanaf € 126.400,-. De Aventador daarentegen kost je minimaal € 433.517,-. Voor welke zou jij gaan?

Foto’s door Ansho.nl!

Tesla Model S P90D vs Lamborghini Aventador - Hartvoorautos.nl

Tesla Model S P90D vs Lamborghini Aventador - Hartvoorautos.nl

Tesla Model S P90D vs Lamborghini Aventador - Hartvoorautos.nl

27-jarige petrolhead in hart en nieren! Mede-oprichter van Hart voor Auto's dat in 2018 inmiddels zijn 8ste levensjaar is ingegaan.