Tesla Model S en X Plaid komen naar Nederland

Tesla Model S en X Plaid komen naar Nederland

Elon Musk, de rijkste man ter wereld, weet ons iedere keer weer te verrassen. Een Tesla de ruimte in sturen is hier een goed voorbeeld van. Maar zo veel vermogen uit een auto halen en deze vervolgens tegen een niet al te hoge prijs aanbieden… Daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen!

Nu is de Plaid versies van zowel de Model S als de Model X alsnog niet goedkoop. Je betaalt voor de S Plaid namelijk 140 duizend euro terwijl de X Plaid 143 duizend euro gaat kosten in Nederland. Klein verschil, je krijgt voor de Model X Plaid namelijk een erg grote auto met zelfs deuren die omhoog opengaan! Dichter bij ‘Back To The Future’ kom je niet.

De Model S Plaid op de snelweg.

Meer dan 1.000 pk

Beide modellen hebben drie motoren, welke zijn uitgerust met carbon rotors. Deze drie motoren produceren gezamenlijk 1.020 elektrische pk’s, iets wat kortgeleden nog onmogelijk leek. Met dit vermogen is het niet voor te stellen dat er iets snellers langs komt rijden op de weg. De Model S Plaid trekt dan ook in 2.1 secondes naar de 100 km/uur!!

De Model X Plaid op de snelweg.

De Model X Plaid is iets langzamer aangezien deze SUV uiteraard veel meer weegt. In 2.6 seconde zit je met deze grote futuristische auto op de 100 km/uur en heb je een topsnelheid van 262 km/uur. Op deze snelheid haalt vrijwel niks je meer in, behalve zijn zusje. De Model S Plaid rijdt namelijk door tot de 322 km/uur. En uiteraard weet Tesla de Range ook nog eens hoog te houden, namelijk 600 kilometer voor de S Plaid en met de X Plaid haal je de 528 kilometer.  

Deze twee Plaid versies kun je nu al bestellen, terwijl de levering van de Model S en X Dual Motor AWD pas start in 2023. Het bestellen van deze ‘normale’ Tesla’s kan ook pas later. 

Okke Messemaeckers van de Graaff

Okke combineert zijn enthousiasme met zijn passie voor de Automotive. Zijn voorkeur voor auto's varieert enorm, van klassiekers tot moderne auto's, niks is te gek.