Tesla Cybertruck heeft nu al 200.000 reserveringen?!

Tesla Cybertruck heeft nu al 200.000 reserveringen?!

Geruchten over de Tesla Cybertruck circuleerden al een tijdje over het wereldwijde weg en gisteren werd het wachten eindelijk beloond.

De Tesla Cybertruck is ontworpen om het nut van een vrachtwagen en de prestaties van een sportwagen te hebben en is gebouwd om duurzaam, veelzijdig en capabel te zijn, met uitzonderlijke prestaties zowel op de weg als off-road. De auto is gemaakt van zogenaamd ‘ultra-hard 30X cold-rolled stainless steel’ en is, volgens de vertoonde beelden, bestand tegen 9mm kogels. Helaas kwam het tot een pijnlijk gênant moment tijdens de officiële live presentatie van het nieuwe model. Musk wilde laten zien hoe sterk de bepantsering én de ramen zijn, maar die bleken helaas niet bestand tegen een flinke klap. Ouch!

De Tesla Cybertruck komt op de markt in drie verschillende uitvoeringen: Single Motor RWD, Dual Motor AWD en Tri Motor AWD. De eerste heeft een bereik van 400 kilometer, gaat van 0 naar 100 km/h in 6,5 seconden en kan maximaal 3.175 kilogram trekken. De tweede heeft een bereik van 480 kilometer, gaat van 0 naar 100 km/h in 4,5 seconden en kan maximaal 4.536 kilogram trekken.

Het topmodel is de Tesla Cybertruck Tri Motor AWD met een bereik van maar liefst 800 kilometer, een 0 naar 100 km/h tijd van slechts 2,9 seconden en kan maximaal 6.350 kilogram trekken. Prijzen beginnen bij $39.000,- voor de Single Motor RWD en $69.900,- voor de Tri Motor AWD.

Mensen speculeren er flink op los over hoeveel reserveringen Tesla de afgelopen 24 uur heeft ontvangen. Heeft de Silicon Valley-automaker binnen enkele uren meer pre-orders voor de Cybertruck ontvangen dan Ford tot nu toe voor de Mustang Mach-E? Laten we niet vergeten dat Tesla in korte tijd meer dan 400.000 reserveringen voor de Model 3 had ontvangen. Daarnaast zijn vrachtwagens aanzienlijk populairder dan sedans, althans in de Verenigde Staten. Men zou dus veronderstellen dat het gemakkelijk zou zijn om het aantal pre-orders van de Model 3 te kunnen overtreffen.

Volgens verschillende mensen die Tesla Cybertruck ontwikkelingen en reserveringen volgen op Twitter, zou Tesla al meer dan 200.000 wereldwijde reserveringen kunnen hebben.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.