Terugroepactie Ferrari LaFerrari vanwege brandgevaar

Terugroepactie Ferrari LaFerrari vanwege brandgevaar

Via Autoblog.nl kregen wij te horen dat alle 499 Ferrari LaFerrari’s worden teruggeroepen vanwege een potentieel brandgevaar. Afgelopen zomer liep de onderstaande Ferrari LaFerrari enige brandschade op, wat de oorzaak daarvan was is niet bekend.

Reden van de terugroepactie betreft de ‘electrical non-conducting coating/surface’ van de benzinetank van de LaFerrari’s welke een potentieel brandgevaar kan opleveren. Eigenaren van een LaFerrari krijgen van Ferrari te horen dat de benzinetank maken heeft met een verfprobleem, en dat er een deel opnieuw gespoten moet worden.

Ferrari ontkent een wereldwijde terugroepactie van de LaFerrari en geven aan dat de aanpassingen aan de benzinetank onderdeel zijn van de onderhoudsbeurt. Om deze aanpassingen door te voeren moet de auto zwaar uit elkaar worden gehaald, een proces dat een paar weken arbeid kost.

Omdat eigenaren, dealers en servicepunten niet mogen praten over deze eventuele terugroepactie is er verder weinig over bekend. Wel duiken er steeds meer foto’s op van Ferrari LaFerrari’s die compleet uit elkaar liggen, waaronder de bekende groene LaFerrari van Jay Kay.

Woww #Ferrari #LaFerrari #trentobondone #64 #fapfap

Een video die is geplaatst door Alessandro Koenig (@koenigalessandro) op

Foto’s: Autoblog.nl & TheSupercarKids.com

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.